Zdravija verzija omiljenog priloga: Pomfrit od tikvica
Donosimo vam recept za brzu i jednostavnu pripremu lažnog pomfrita
Sastojci:
- 30 g brašna
- 80 g parmezana
- 100 g krušnih mrvica
- 500 g tikvica
- 3 bjelanjka
- Papar, origano
- Žlica gustina
Priprema:
Dva lima za pečenje obloži papirom za pečenje i zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Nareži tikvice na prutiće.
Pomiješaj brašno, kukuruzni škrob, sol, origano i papar. U drugu posudicu stavi bjelanjke, a u treću parmezan i krušne mrvice. Prutiće uvaljaj u brašno, zatim u bjelanjke pa u mješavinu sira i krušnih mrvica.
Položi tikvice na lim i pusti da odstoje na sobnoj temperaturi 15 minuta. Peci 18-20 minuta.
Prutiće okreni na polovici vremena pečenja. Serviraj uz osvježavajući umak i uživaj!
Još ovakvih recepata pronađi na portalu MissGastro.