Zelenskij: 'Uskoro ćemo ljudima moći reći da se vrate...'

screenshot/facebook/canva
Obratio se Ukrajincima, ali i čelnicima svijeta...
Vidi originalni članak

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij objavio je danas novi video u kojem je poručio Ukrajincima kako je siguran da će uskoro moći građanima reći da se vrate kući. Da se vrate iz Poljske, Slovačke, Rumunjske i drugih zemalja, da se vrate jer više nema prijetnje, piše 24sata.

PRATITE UŽIVO SVE O RATU U UKRAJINI:

"Znajući da su novi napadi i žrtve neizbježni, NATO je namjerno odlučio ne zatvoriti nebo nad Ukrajinom", dodao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij obraćajući se svjetskim čelnicima.

POGLEDAJTE OBRAĆANJE PREDSJEDNIKA UKRAJINE:

Jutros je krenula i evakuacija civila iz napadnutog grada Mariupolja, u kojemu su ruske vojne snage tijekom noći i jutra napravili masakr.

Rusi su nešto iza 10 sati potpuno okružili četiri ukrajinska grada

Britansko ministarstvo obrane izjavilo je kako je u protekla 24 sata bilo manje zračnih i artiljerijskih napada ruske vojske nego proteklih dana. Unatoč tome, vjeruju da Rusi napreduju prema luci Mikolaiv te da im je krajnji cilj Odesa, važna ukrajinska luka. 

"Vrlo je vjerojatno da su ruske snage potpuno okružile četiri grada, Harkiv, Černihiv, Mariupolje i Sumi", objavilo je britansko Ministarstvo obrane.

Najnovije vijesti o ratu u Ukrajini pratite na portalu 24sata te 24sata YouTube kanalu.

VAŽNO Evo kako i vi možete pomoći ljudima iz Ukrajine

Posjeti joomboos.24sata.hr