Bakina 'proja' sa sirom jelo je koje nas vraća u djetinjstvo
Ovo će vas jelo već na prvi zalogaj vratiti u djetinjstvo, a tako se lako priprema!
Sastojci:
- 12 jušnih žlica kukuruznog brašna
- 4 jušne žlice pšeničnog oštrog brašna
- 3 jaja
- 1 čaša (od 2 dcl) jogurta
- 1 čaša (od 2 dcl) mineralne vode
- 250 grama svježeg sira
- 1 dcl ulja
- jedan prašak za pecivo
Priprema:
1. Sve sastojke, osim sira, izmiješajte u većoj posudi. Sir umiješajte na kraju da se ne bi skroz usitnio i izgubio (a možete malo ostaviti i za dodati na kraju, kad smjesu već stavite u posudu za pečenje).
2. Pleh premažite uljem, izlijte smjesu u pleh i dodajte ostatak sira žlicom.
3. Pecite proju na 200 stupnjeva 10 minuta pa na 180 stupnjeva još 20 minuta, ali pećnicu prethodno malo zagrijte.
Može se jesti topla, a dobra je i hladna, a više ovakvih recepata pronađite na Coolinarici.