Bakina 'proja' sa sirom jelo je koje nas vraća u djetinjstvo

canva
Ovo će vas jelo već na prvi zalogaj vratiti u djetinjstvo, a tako se lako priprema!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 12 jušnih žlica kukuruznog brašna
  • 4 jušne žlice pšeničnog oštrog brašna
  • 3 jaja
  • 1 čaša (od 2 dcl) jogurta
  • 1 čaša (od 2 dcl) mineralne vode
  • 250 grama svježeg sira
  • 1 dcl ulja
  • jedan prašak za pecivo

Priprema:

1. Sve sastojke, osim sira, izmiješajte u većoj posudi. Sir umiješajte na kraju da se ne bi skroz usitnio i izgubio (a možete malo ostaviti i za dodati na kraju, kad smjesu već stavite u posudu za pečenje).

2. Pleh premažite uljem, izlijte smjesu u pleh i dodajte ostatak sira žlicom. 

3. Pecite proju na 200 stupnjeva 10 minuta pa na 180 stupnjeva još 20 minuta, ali pećnicu prethodno malo zagrijte.

Može se jesti topla, a dobra je i hladna, a više ovakvih recepata pronađite na Coolinarici.

Posjeti joomboos.24sata.hr