Bizarno: U Japanu svi žele dobiti ovu jabuku za Noć vještica!

Facebook
Uvjereni su da će im upravo ova jabuka donesti sreću u ljubavi, a evo i kako...
Vidi originalni članak

Noć vještica sve je bliže, a svaka zemlja uz nju veže određene tradicije. Iako za većinu zemalja ovaj praznik nije tradicionalan, posljednjih godina prihvaćen je u gotovo svakom kutku svijeta. 

Naravno, Noć vještica nije tradicionalno japanski praznik ali koji je veoma popularan u ovoj zemlji pa ne čudi što je njihovo tržište krcato proizvodima koji se povezuju uz najstrašniju noć u godini.

Posljednji trend su "magične jabuke", “Poison Apples of Love's Desire” (Otrovne jabuke ljubavne želje), za koje proizvođači tvrde kako donose sreću u ljubavnom životu. Navodno je riječ o jabukama koje vam daju snagu i moć da osvojite apsolutno svakoga. 

Kako proizvođači tvrde, njihova moć potiče iz voćnjaka u podnožju planinskog vijenca Deva Senzen, gdje su uzgojene. Naime, tamo se nalaze tri svete planine: Haguro, Gasan i Judono. 

Ipak, ako ste pomislili kako se ove jabuke mogu koristiti bilo kako, varate se... Uz njih se dobiju posebna uputstva jer ako ih pogrešno koristite riskirate da izgube svoju moć. 
No, nemojte se bojati, dovoljno je da jabuku samo operete i na glas izgovorite svoju želju. Možete je pojesti ili pak pokloniti dragoj osobi, možete napraviti kolač... Ma što god vam padne na pamet!

Za to zadovoljstvo izdvojit ćete oko 105 dolara (oko 714 kn).

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Posjeti joomboos.24sata.hr