Gotovo je: maturanti, sutra je vaš dan!

Filip Brala/Pixsell
Najviše slavljenika očekuje se u Zagrebu - njih čak 8000. Slavlje će tradicionalno završiti na Bundeku
Vidi originalni članak

Sutra cijela Hrvatska tradicionalno obilježava 'Ludi dan' ili 'Norijadu' kako se popularno zove zadnji dan škole srednjoškolaca.

Svi veći gradovi i njihovu maturanti tradicionalno će se okupiti na trgovima te se veseliti kako to samo oni znaju. Poznato je da je na taj dan sve dopušteno, no neki bome znaju malo i pretjerati s gađanjem brašnom i jajima te ostalim ludorijama!

No, ipak će najveće veselje biti u glavnom gradu. Zagreb i ove godine organizira službeni program poznat pod nazivom 'Dan zagrebačkih maturanata'.

Ovogodišnja proslava započet će okupljanjem maturanata na Trgu bana Josipa Jelačića od 11,30 sati, gdje će učenike, njihove razrednike i nastavnike dočekati glazbeni program dobrodošlice. Na Trgu se očekuje oko 5000 maturanata, a još 3000 maturanata pridružit će se slavlju u Parku Bundek, gdje se proslava održava osmu godinu zaredom.

No slavit će se i u Rijeci, Osijeku, Splitu, Zadru, Slavonskom Brodu, Dubrovniku te ostalim gradovima diljem Hrvatske. Zato maturanti, sutra pamet u glavu i nemojte uprljati baš svakog kog vidite, a vi ostali malo razumijevanja prema maturantima i doza opreza :) Jeeeeeeeeej!

Posjeti joomboos.24sata.hr