Hrvatski tinejdžer u svjetskoj moto eliti

Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell
Martin Vugrinec 2. svibnja vozi za Red Bull prvu utrku MotoGP Rookies Cup-a, odskočne daske za utrke najboljih motociklista na svijetu
Vidi originalni članak

Ima samo 15 godina, dobio je priliku života! Martin Vugrinec iz Novog Marofa uspio je ono što nijedan Hrvat nije: jedini je Hrvat koji je ikada bio u prilici postati GP zvijezda.

O kakvom je samo talentu riječ govori i činjenica da je dečeca iz Zagorja prigrlio Red Bull, piše portal autostart.hr.

Ako je vjerovati prvim treninzima koje je odvozio početkom travnja, već prva utrka MotoGP Rookies Cup-a koja će se voziti upravo na Jerez della Fronteri 2. svibnja, mogla bi se dogoditi čuda. To je natjecanje u kojem se kale buduće zvijezde svjetskog motociklizma i to im je svojevrsna ulaznica u MotoGP. Sa KTM-om od 250 ccm koji teži svega 70 kg, razvija 50 KS te postiže brzine veće od 210 km/h, Zagorec zvučnog nadimka Spidermartin, bit će u prilici izboriti se za svoju životnu priliku.

Pred najboljim hrvatskim vozačem, ove će sezone biti još 12 utrka diljem Europe, gdje će 25 najvećih mladih talenta pokazati komu je mjesto u najelitnijem natjecanju na dva kotača na svijetu. Prvi treninzi govore kako nema sumnje da će "naše gore list" pokazati da mu je mjesto među najboljima.

Martinu želimo sreću i držimo mu fige da mu nadolazeći vikend bude najbolji u životu!

 

Posjeti joomboos.24sata.hr