Knedle od marelica: Jelo koje svi vole!

HelloFresh/Pinterest
Donosimo vam odličan domaći recept za knedle od marelica. Za njihovu pripremu ne treba paliti pećnicu,a super su desert ili lagani međuobrok.
Vidi originalni članak

SASTOJCI

  • krumpir 800 g
  • oštro brašno 200 g
  • jaje 1 kom
  • sol 0,50 žličica
  • maslac 1 žlica
  • marelica 20 kom
  • krušne mrvice
  • šećer
  • cimet

POSTUPAK

  1. Krumpir dobro operi i skuhaj u ljusci. Ocijedi ga i pusti da se malo ohladi, toliko da ga možeš oguliti. Oguljene krumpire zgnječi, dodaj im jaje i maslac, dobro promiješaj, posoli i dodaj brašno, piše miss7
  2. Umijesi u kompaktno tijesto te ga prebaci na lagano pobrašnjenu površinu, razvaljaj i izreži na jednake kvadratiće.
  3. Na svaki kvadratić tijesta stavi marelicu, kojima je prethodno potrebno izvaditi koštice, i oblikuj knedle.
  4. Knedle spuštaj žlicom u lonac s posoljenom kipućom vodom, lagano promiješaj i pusti da se kuhaju. Nakon 10-ak minuta knedle će isplivati na površinu i tada ih kuhaj još 5-6 minuta.
  5. Za to vrijeme na tavi, na malo maslaca poprži krušne mrvice.
  6. Kuhane knedle procijedi, prelij s malo rastopljenog maslaca, uvaljaj ih u pržene krušne mrvice te pospi šećerom i cimetom.
     
Posjeti joomboos.24sata.hr