Knedle od marelica: Jelo koje svi vole!
Donosimo vam odličan domaći recept za knedle od marelica. Za njihovu pripremu ne treba paliti pećnicu,a super su desert ili lagani međuobrok.
SASTOJCI
- krumpir 800 g
- oštro brašno 200 g
- jaje 1 kom
- sol 0,50 žličica
- maslac 1 žlica
- marelica 20 kom
- krušne mrvice
- šećer
- cimet
POSTUPAK
- Krumpir dobro operi i skuhaj u ljusci. Ocijedi ga i pusti da se malo ohladi, toliko da ga možeš oguliti. Oguljene krumpire zgnječi, dodaj im jaje i maslac, dobro promiješaj, posoli i dodaj brašno, piše miss7.
- Umijesi u kompaktno tijesto te ga prebaci na lagano pobrašnjenu površinu, razvaljaj i izreži na jednake kvadratiće.
- Na svaki kvadratić tijesta stavi marelicu, kojima je prethodno potrebno izvaditi koštice, i oblikuj knedle.
- Knedle spuštaj žlicom u lonac s posoljenom kipućom vodom, lagano promiješaj i pusti da se kuhaju. Nakon 10-ak minuta knedle će isplivati na površinu i tada ih kuhaj još 5-6 minuta.
- Za to vrijeme na tavi, na malo maslaca poprži krušne mrvice.
- Kuhane knedle procijedi, prelij s malo rastopljenog maslaca, uvaljaj ih u pržene krušne mrvice te pospi šećerom i cimetom.