Koji kućni ljubimac najbolje odgovara tvom horoskopu?

Dreamstime
Mnogi tvrde da nas kućni ljubimci čine sretnijim i boljim ljudima
Vidi originalni članak

Pri izboru kućnog ljubimca treba obratiti pozornost na nekoliko ključnih faktora, kao i na glavne karakteristike pojedinih životinja.
Osim toga, razmisli o tome kakva si ti osoba, jer ne pristaje svakom tipu ljudi svaki kućni ljubimac.

U tom izboru, vjerovali ili ne, može vam pomoći i horoskop.

OVAN

Ovnovi su uvijek u pokretu i rijetko kad odmaraju. Nikada ne prestaju tražiti avanture i njihova energija je neiscrpna. Najbolje bi mu pristajao jednako tako energičan pas kojeg će moći dresirati, jer ipak se mora znati tko je gazda! Duge šetnje ili trčanje urećit će i Ovnove i njihove pse.

BIK

Oni su po prirodi vrlo tvrdoglavi, ali vole se privit uz nekoga. Zato bi za njega bili idealni vjerni i druželjubivi psi poput retrive, labradora ili drugih sličnih vrsta. Osim njih, odgovara im i mačje društvo jer one ne zahtjevaju puno brige, a uvijek su spremne na maženje.

BLIZANCI

Pripadnici ovog horoskopskog znaka uživaju u izazovima pa zato ni ne čudi što je za njih idealan kućni ljubimac - papiga. One će ih zabavljati već samom svojom pojavom, a ako i propričaju, sreći Blizanaca neće biti kraja.

RAK

Rakovi su emotivna bića koja se najbolje osjećaju u sigurnosti svoga doma. Uživaju u brizi za druge pa će ih oduševiti hrčak ili zamorac koje će obasipati ljubavlju. Ipak, najveći su ljubitelji pasa. Psi su za njih najvjerniji prijatelji, ali i zaštitnici.

LAV

Kako i sam pripada porodici mačaka, Lav je jako naklonjen svojoj minijaturnoj verziji pa će vrlo rado udomiti neku mačku. Posebno će ga dojmiti neobične vrste koje će se svim silama boriti za svoje mjesto pod Lavovim krovom.

DJEVICA

One su pedantne i ne žele kućne ljubimce koji će stvarati nered u njihovoj kući. Ribice koje ne traže puno brige, često su njihov izbor. Ipak, ljubitelji su većine životinja pa će se često odlučiti na udomljavanje onih napuštenih.

VAGA

Njima je poprilično bitno da njihov kućni ljubimac izgleda lijepo i uredno. Osobito ih privlače neobične životinje, a veliki akvariji koji oduzimaju dah nerijetko estetski nadopunjuju njihov dom.

ŠKORPION

Hrabri škorpioni najviše uživaju u društvu egzotičnih životinja. Pauci, tarantule, crna udovica, pirane ili neka zmija, sve ih to privlači. 

STRIJELAC

Pripadnici ovog horoskopskog znaka spontani su i slobodnog duha pa se često u zadnji tren odluče otputovati. Upravo zato, treba im kućni ljubimac koji ne zahtjeva previše brige i koji se neće previše buniti ako s vremena na vrijeme završi na čuvanju kod nekih prijatelja. Kornjača je zato sasvim dobar izbor za Strijelce.

JARAC

JArčevi su vrlo neovisni a traže i takvog ljubimca. Fasciniraju ih velike ptice, iguane, ježevi i ostale pomalo neobične životinje. Ipak, često zbog previše obveza nemaju vremena za brigu o kućnim ljubimcima.

VODENJAK

Još jedan od onih koji voli egzotične životinje. Nemojte se začuditi ako u njegovoj kući pronađete žabu i vjerujte, nije tamo zalutala! 

RIBE

Ribe se vrlo brzo vežu za sve životinje pa često u svoj dom donose lutalice s ulice i brinu se za njih. Posebno će uživati u društvu preslatkog kunića kojeg će neprekidno maziti. 

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)
Posjeti joomboos.24sata.hr