Koliko se Zemlja promijenila od trenutka tvog rođenja?

Dreamstime
Saznajte koliko godina biste imali da živite na Merkuru, ali i koje su ugrožene vrste životinja spašene od izumiranja za vrijeme tvog života...
Vidi originalni članak

Iako to mnogima zvuči nepojmljivo, život na Zemlji nije oduvijek bio ovakav. Naša planeta postoji 4,5 milijardi godina i svakodnevno se nezaustavljivo mijenja. 

Velike promijene, poput činjenice da su ovim tlom nekada hodali i dinosauri, zvuče predaleko, ali opet dovoljno stvarno. No, Zemlja se mijenja i u puno manjim razmacima.

Jeste li ikada razmišljali što se točno s njom dogodilo od trenutka vašeg rođenja? Kako bi odgovorili na ovo zanimljivo pitanje ekipa BBC-a je napravila fantastičnu aplikaciju koja će vam na zanimljiv način vizualizirat te promjene.

Kliknite OVDJE, upišite datum svog rođenja i saznajte koliko je puta zakucalo vaše srce, koliko ste kilometara proputovali, koliko je ugroženih životinjskih i biljnih vrsta nestalo, koliko se ljudi rodilo, ali i koliko godina biste imali da živite na Merkuru te kada vam je idući "merkurovski" rođendan.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Posjeti joomboos.24sata.hr