Ledene kokos lizalice: Spas za ljetne vrućine
Ova osvježavajuća poslastica će vam super doći u toplim ljetnim danima
Sastojci:
- 400 g kokosovog mlijeka
- 100 g šećer kristala
- 250 ml slatkog vrhnja
- pola žličice ekstrakta kokosa
- 50 g čipsa od kokosa
Priprema:
Pomiješaj kokosovo mlijeko, vrhnje i šećer pa lagano zagrijavaj i miješaj kako bi se šećer rastopio. Makni s vatre i pričekaj pola sata da se ohladi.
U ohlađeno umiješaj čips od kokosa i ekstrakt kokosa.
Prelij smjesu u 10 kalupa za sladoled na štapiću pa stavi u zamrzivač na pola sata. Potom ih izvadi, umetni drvene štapiće i vrati u zamrzivač na najmanje 8 sati.
Po želji ih umoči u čokoladu prije serviranja.
Još ovakvih recepata možete pronaći na missgastro.