Limun kocke s pistacijama: Kolač koji obožavamo

canva
Kombinacija limuna i pistacijama nam je među omiljenima
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 255 g pistacija
  • 800 ml kondenziranog mlijeka
  • 8 jaja
  • 6 limuna
  • 4 žlice gustina
  • 125 g maslaca
  • žličica soli
  • žlica ulja
  • pola šalice šećera

Priprema:

Zagrij pećnicu na 175°C s rešetkom u srednjem položaju.

Premaži posudu za pečenje veličine 33x23 cm uljem. Obloži papirom za pečenje, ostavljajući 5 cm viška papira sa strane.

Usitni očišćene pistacije, šećer, 2 žlice kukuruznog škroba i 1/4 žličice soli u blenderu dok ne budu fino mljeveni. Dodaj maslac i pulsiraj dok se smjesa ne sjedini.

Prebaci smjesu od pistacija u pripremljenu posudu za pečenje. Pomoću vlažnih prstiju ili lopatice, ravnomjerno rasporedi smjesu po dnu i oko 0,5 cm uz stranice posude. Peci dok lagano ne pozlati, 12-14 minuta. Ohladi u posudi na rešetki 20 minuta.

Naribaj koricu i iscijedi sok od 5 limuna - treba ti 2 žlice korice i 1 šalica soka. Stavi koricu i sok u veliku zdjelu. Umuti jaja, kondenzirano mlijeko, preostale 2 žlice kukuruznog škroba i 1/2 žličice soli.

Prelij smjesu limunovim sokom preko kore. Peci dok krema ne postane čvrsta, od 25-30 minuta. Potpuno ohladi u posudi na rešetki, oko 1 sat. Pokrij i hladi dok ne postane čvrsto, oko 3 sata.

Pospi nasjeckanim pistacijama i krupnom morskom soli i naribaj preostali limun preko vrha prije rezanja.

Još ovakvih recepata možete pronaći na portalu Miss Gastro.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr