Možeš li riješiti ovih devet dječjih zagonetki?

Fotografija iz dječjeg magazina potpuno je zaludjela internet. Da biste odgovorila na ova pitanja trebat ćete se dobro pomučiti...
Vidi originalni članak

Zaboravi na lagano pronalaženje pandi, skrivenih poruka na naizgled običnim fotografijama ili pak rješavanje jednostavnih matematičkih zadataka. Stiglo je nešto puno kompliciranije!

Crtež koji prikazuje turistički kamp prvi je put objavljen u jednom dječjem časopisu, a sada je, kako piše The Independent, virtualni svijet potpuno poludio u nastojanju da točno odgovori na 9 jednostavnih pitanja.

Dobro prouči fotografiju i probaj odgovoriti na njih.

1. Koliko je turista u kampu?
2. Kada su stigli, danas ili prije nekoliko dana?
3. Kako su stigli do kampa?
4. Nalazi li se u blizini neko naselje?
5. Iz kojeg pravca puše vjetar - sjevera ili juga?
6. Koje doba dana je u pitanju?
7. Gdje je Alex otišao?
8. Tko je jučer bio na dužnosti?
9. Koji datum je u pitanju?

Dobro razmisli, a potom ispod fotografije pronađi točne odgovore...

1. Ovo je lako! Broj turista možeš otkriti jednostavnim prebrajanjem tanjura ili pak proučavanjem popisa ljudi koji su na dužnosti.
2. Paukova mreža nam otkriva odgovor na ovo pitanje jer je sigurno prošlo nekoliko dana od dolaska turista.
3. Na drvo su naslonjena vesla što znači da su do kampa stigli uz pomoć čamca.
4. Vidiš li kokoš koja šeta po kampu? Ona nam otkriva kako se u blizini zbilja nalazi neko naselje iz kojeg je odlutala.
5. Zastava na vrhu šatora otkriva u kojem smjeru puše vjetar, a da bi otkrili je li u pitanju sjever ili jug potrebno je proučiti grane drveta. Naime, one su veće na stranici koja je okrenuta prema jugu.
6. Ovaj odgovor zahtijeva poprilično puno kalkuliranja. Naime, uz pomoć prethodnog odgovora trebamo odrediti gdje su isto i zapad, a potom proučavanjem sjena odrediti približno vrijeme.
7. Alex je otišao loviti leptire. Njegova mreža za hvatanje se nalazi iza šatora.
8. Colin je jučer bio na dužnosti. On nešto traži u svom ruksaku koji je obilježen prvim slovom njegovog imena, Alex lovi leptire, a James fotografira. Ostaje nam Peter, pa nam lista potvrđuje kako je na dužnosti bio upravo Colin.
9. U pitanju je 8. kolovoz. Sudeći po popisu, Peter je na dužnosti pa nam je lako zaključiti koji je dan u mjesecu, a na zemlji vidimo i lubenicu – koja zrije upravo u kolovozu.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Posjeti joomboos.24sata.hr