Od nekoliko sastojaka pripremi domaći kremasti sladoled

Canva
Od namaza od lješnjaka možeš pripremiti nevjerojatno kremast i ukusan sladoled
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 150 g namaza od lješnjaka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 400 g kondenziranog mlijeka
  • 450 ml slatkog vrhnja
  • Nasjeckani lješnjaci

Priprema:

Pomiješaj kondenzirano mlijeko s namazom od lješnjaka pa izmiksaj u glatku smjesu.

U drugoj posudi pomiješaj rashlađeno slatko vrhnje s ekstraktom vanilije. Miksaj nekoliko minuta, sve dok ne bude lagano tučeno. Dodaj mješavinu kondenziranog mlijeka i namaza  pa još kratko miksaj - do pola minute. 

Umiješaj nasjeckane lješnjake, a po želji i komadiće čokolade. Prebaci u posudu s poklopcem i stavi u hladnjak na najmanje šest sati.

Izvadi sladoled desetak minuta prije serviranja. Dobar tek! 

Originalni recept možeš pronaći na portalu MissGastro!

 

Posjeti joomboos.24sata.hr