Od nekoliko sastojaka pripremi domaći kremasti sladoled
Od namaza od lješnjaka možeš pripremiti nevjerojatno kremast i ukusan sladoled
Sastojci:
- 150 g namaza od lješnjaka
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 400 g kondenziranog mlijeka
- 450 ml slatkog vrhnja
- Nasjeckani lješnjaci
Priprema:
Pomiješaj kondenzirano mlijeko s namazom od lješnjaka pa izmiksaj u glatku smjesu.
U drugoj posudi pomiješaj rashlađeno slatko vrhnje s ekstraktom vanilije. Miksaj nekoliko minuta, sve dok ne bude lagano tučeno. Dodaj mješavinu kondenziranog mlijeka i namaza pa još kratko miksaj - do pola minute.
Umiješaj nasjeckane lješnjake, a po želji i komadiće čokolade. Prebaci u posudu s poklopcem i stavi u hladnjak na najmanje šest sati.
Izvadi sladoled desetak minuta prije serviranja. Dobar tek!
Originalni recept možeš pronaći na portalu MissGastro!