Ove brzinske quesadille 'na slavonski' morate isprobati!
Sastojci:
- 2 male tortilje
- 2 jaja
- 40 g luka
- 40 g cheddar sira
- slanina
- peršun i mladi luk za dekoraciju
Priprema:
Očistite i nasjeckajte luk. Zatim, kako piše Miss7 Gastro, zamutite jaja i dodajte sol i papar po želji i ostavite sa strane. Slaninu nasjeckajte na kockice. Na tavu stavite malo ulja pa dinstajte luk dok ne postane proziran. Izvadite luk iz tave i stavite na stranu pa u tu istu tavu stavite slaninu i dinstajte dok ne omekša.
Slaninu izvadite iz tave i stavite sa strane pa ispecite jaja kao palačinku i stavite sa strane. Na tavi sada zagrijte tortilje pa na prvu stavite jaja, luk, sir i slaninu. Poklopite drugom tortiljom.
Prerežite na dva dijela i dodatno zapecite u aparatu za tople sendviče ili vafle.
Ponovno prerežite kako biste imali četiri quesadille i ukrasite peršinom i mladim lukom.đ
Poslužite uz grčki jogurt, kiselo vrhnje ili neki drugi umak po izboru.
Uživajte i dobar tek!