Ove brzinske quesadille 'na slavonski' morate isprobati!

reuters/pixsell/CANVA
Ako ste u potrazi za brzinskim, ali ukusnim i hranjivim idejama za ručak ili večeru, na pravom ste mjestu jer vam u nastavku donosimo recept za quesadille na slavonski način - sa slaninom, jajima i mladim lukom
Vidi originalni članak

Sastojci: 

  • 2 male tortilje 
  • 2 jaja
  • 40 g luka
  • 40 g cheddar sira
  • slanina
  • peršun i mladi luk za dekoraciju

Priprema:

Očistite i nasjeckajte luk. Zatim, kako piše Miss7 Gastro, zamutite jaja i dodajte sol i papar po želji i ostavite sa strane. Slaninu nasjeckajte na kockice. Na tavu stavite malo ulja pa dinstajte luk dok ne postane proziran. Izvadite luk iz tave i stavite na stranu pa u tu istu tavu stavite slaninu i dinstajte dok ne omekša.  

Slaninu izvadite iz tave i stavite sa strane pa ispecite jaja kao palačinku i stavite sa strane. Na tavi sada zagrijte tortilje pa na prvu stavite jaja, luk, sir i slaninu. Poklopite drugom tortiljom. 

Prerežite na dva dijela i dodatno zapecite u aparatu za tople sendviče ili vafle.

Ponovno prerežite kako biste imali četiri quesadille i ukrasite peršinom i mladim lukom.đ

Poslužite uz grčki jogurt, kiselo vrhnje ili neki drugi umak po izboru. 

Uživajte i dobar tek!

 

Pogledajte treću epizodu Pidžama Talksa!

Posjeti joomboos.24sata.hr