Ovo je recept za mirisnu focacciu koji ćete obožavati

Canva
Brzinska focaccia s cherry rajčicama
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 250 ml vode
  • 1 instant kvasac
  • žličica šećera
  • žličica soli
  • 220 g glatkog brašna
  • 100 ml maslinovog ulja
  • cherry rajčice
  • ružmarin

Priprema:

Za početak dobro naulji posudu za pečenje s 50 ml maslinovog ulja.

U posudu dodaj toplu vodu, kvasac i šećer. Promiješaj i pusti da se kvasac zapjeni. Kvascu dodaj ulje, brašno i sol pa promiješaj špatulom.

Tijesto prstima rasporedi po posudi za pečenje, pokrij krpom i ostavi na toplom dok se pećnica ne zagrije. Pećnicu uključi na 200 stupnjeva i pusti da se grije. Kada je pećnica zagrijana, dovrši focacciu! Na ovaj način joj dajemo vremena da se diže sve dok ne bude morala u pećnicu.

Naulji ruke i prstima napravite prepoznatljive udubine u tijestu. Ukrasi cherry rajčicama i ružmarinom. Peci 25 minuta!

Uživaj!

Još ovakvih recepata pronađi na portalu MissGastro!

 

Posjeti joomboos.24sata.hr