Ovo NIKADA ne smijete baciti u WC školjku, a sigurno VEĆ JESTE!

Dreamstime
Nakon što ovo pročitate razmislit ćete dva puta prije nego što nešto bezbrižno bacite, a možda i tri, četiri puta...
Vidi originalni članak

Da, možda vam se ponekad (ili često?) čini kako bi bilo najpametnije neke stvari jednostavno baciti u WC školjku i pustiti vodu. Štoviše, često to i učinite. Ipak, nakon ovog članka razmislit ćete dva puta prije nego to ponovite. Ok, možda razmislite i više puta...

No, postoje stvari koje apsolutno NIKADA ne smijete baciti u WC školjku:

1. Tamponi, ulošci...

Na ovaj popis mogli bismo dodati čak i štapiće za uši, ali i brojne druge higijenske potrepštine napravljene od pamuka. Naime, pamuk se lako "lijepi" za sve i često dovodi do začepljenja jer nije razgradiv. 

2. Zubni konac

Iako se čini kao stvarno sićušna stvar, zubni konac bi se vrlo brzo (i vrlo lako) u cijevima mogao formirati u pravu loptu i tako začepiti odvod. Osim toga, kako piše portal Clean My Space, zubni konac čak nije ni biorazgradiv. Zato, nema što raditi u vašoj wc školjci.

3.Vlažne maramice 

One se ne mogu rastopiti pa bi se lako moglo dogoditi da začepe cijevi, a to sigurno ne želite...

4. Kosa 

via GIPHY

Mislite da vlasi kose mogu začepiti isključivo odvod u vašoj kadi pa ih uredno nakon češljanja bacite u wc školjku? Naravno, opravdavate se činjenicom da su u njoj cijevi puno šire. Pa, varate se... Baš kao i u slučaju kade, vlasi kose vrlo lako mogu začepiti i odvod u wc školjci, a to sasvim sigurno nije ugodno iskustvo. 

5. Kondomi 

Puno bolja opcija bi bilo da ih bacite u smeće. Vjerujte nam na riječ!

6. Masnoće i ulja 

Masnoća se u cijevima ponaša slično poput kolestorola u krvnim žilama, a to znači da se lijepi na stijenke te na kraju potpuno blokira prolaz kroz cijevi. 

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Posjeti joomboos.24sata.hr