Pripremite mramorni vijenac i razveselite sve za blagdane
Sastojci:
- 230 g maslaca
- 250 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 jaja
- 500 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 150 ml mlijeka
- 25 g kakaa
- prstohvat soli
- korica jednog limuna
Priprema:
1. Izmiksajte maslac u pahuljastu smjesu sa 230 g šećera, vanilin šećerom i prstohvatom soli.
2. Dodajte 120 ml mlijeka pa jedno po jedno jaje i dobro izmiksajte.
3. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, a zatim dobro promiješajte drvenom ili silikonskom žlicom.
4. Podijelite tijesto na dva dijela. U jedan naribajte koricu limuna, a u drugi umiješajte kakao, preostalih 30 ml mlijeka i 20 g šećera.
5. Kalup za tijesto namastite, a pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
6. Naizmjence izlijte smjesu u kalup za kuglof. Pomiješajte smjesu štapićem za ražnjiće kako bi cijeli kolač bio prošaran.
7. Pecite otprilike sat vremena u zagrijanoj pećnici. Provjerite čačkalicom je li pečen pa ga dobro ohladite prije rezanja i serviranja.
Originalni recept pronađite na Miss Gastro!