Psuješ, noćna si ptica ili živiš u neredu? Evo što to govori o tvojoj inteligenciji

Dreamstime
Postoji poveznica između inteligencije i neurednih ljudi, onih koji psuju te onih koji bolje funckioniraju kad padne mrak...
Vidi originalni članak

Način govora, vulgarizmi, navike i urednost. Sve to govori o našoj inteligenciji puno više nego što se dosad mislilo. Rezultati zanimljivog istraživanja o povezanosti ljudskih navika i osobnosti objavljeni su u časopisu Language Sciences Journal

Rezultat koji je mnoge iznenadio odnosi se na povezanost između učestalosti psovki i bogatstva vokabulara. Naime, ako je vjerovati ovom istraživanju, oni koji češće psuju imaju imaju bogatiji vokabular od onih koji to ne čine. 

Također, "noćne ptice" postižu bolje rezultate. Naime, istraživanje je provedeno na tisuću studenata, a proučavane su njihove navike spavanja. Studija je pokazala da su studenti koji su ostali dugo budni u prosjeku postizali više rezultate kod induktivnog zaključivanja, što je ustvari pokazatelj inteligencije, uspjeha u školi i razmišljanja izvan okvira. 

Ako te brinulo jer živiš u neredu, možeš se opustiti. Istraživanje provedeno na sveučilištu u Minnesoti pokazala je da su osobe koje žive u neredu kreativnije od onih koji žive u urednoj sredini. Prema tome, veća je vjerojatnost da će osobe koje žive u čistom okruženju živjeti zdravo i biti točne, no neće biti kreativnije od onih koji rade okruženi neredom.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Posjeti joomboos.24sata.hr