Recept slavne kuharice: Sočni i hrskavi pečeni krumpiri
Poznata britanska kuharica Mary Berry podijelila je svoj recept za ukusne i sočne pečene krumpire, a mi vam ga prenosimo.
Kao prilog pripremite krumpire s češnjakom i maslacem koji su mekani iznutra, a idealno hrskavi izvana. Mary Berry najčešće ovaj krumpir poslužuje uz janjetinu, no savršeno će se uklopiti s bilo kojim mesom ili povrćem. Dobar vam tek!
Sastojci:
- 1,2 kg krumpira
- 2 žlice suncokretovog ulja
- 50 g maslaca
- 2-3 češnja češnjaka
- sol
Postupak:
- Krumpir operite, ogulite i narežite na kockice veličine 2-3 centimetra.
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva i držite lim unutra kako bi se zgrijao.
- Krumpire prebacite u veću posudu, prelijte vodom, posolite i stavite na vatru. Kad proključa kuhajte još tri minute, a potom procijedite. Vratite ih u posudu u kojoj ste ih kuhali, poklopite, protresite i ostavite nekoliko minuta.
- Potom prelijte uljem, rasporedite po zagrijanom limu i pecite 20-ak minuta.
- Dodajte maslac, zgnječeni češnjak i sol. Promiješajte i vratite u pećnicu na još 10-ak minuta. Znat ćete da su spremni za posluživanje kada poprime zlatnu boju i postanu hrskavi. Uživajte!
Originalni recept pronađite na miss7gastro.