Rusija je odlučila stati na kraj snimanju opasnih selfieja

Dreamstime
Možda ne izgleda tako na prvi pogled, ali selfieji su postali itekako opasni. Želja za skupljanjem lajkova nekad nadilazi zdrav razum pa su u Rusiji odlučili uvesti mjere opreza
Vidi originalni članak

Ljudi željnji pažnje (i što spektakularnije fotke) izlažu se brojnim opasnim situacijima. Neke od njih, srećom, završe tako da se glavni protagonist samo malo osramoti, dok druge znaju biti pogubne.
Kao posljedice selfieja, u Rusiji su do sada imali smrtne slučajeve, uništavanje vrijednih umjetničkih djela i mnoge druge bizarne situacije.

Zato je ruska vlada odlučila zaustaviti snimanje ovih opasnih fotki. Nedavno su predstavili 'Vodič za sigurno snimanje selfieja'.
Iako je riječ o ozbiljnom potezu vlade, na kraju su ih brojni korisnici Interneta ismijali. Glavni razlog tome su pomalo smješne fotke i opisi koji stoje u vodiču. Jedna takva je fotografija osobe koja stoji na tračnicama i pokušava 'uloviti' zanimljiv kadar, a u opisu stoji: "Selfie na tračnicama - loša ideja ako cijenite svoj život".

Kako bi u akciju aktivno uključili i građane, napravili su i web stranicu na kojoj mogu objaviti vlastite fotke upozorenja.

Uskoro će se ovaj vodič naći na svim javnim događajima, a dobit će ga i studenti na predavanjima jer se pokazalo da su upravo oni "najhrabriji" kad se treba dokazati snimanjem zanimljivih (i opasnih) selfieja.

Posjeti joomboos.24sata.hr