Šampanjac muffini super su za ulazak u Novu godinu
Prije nego se odlučite za ove kolače, ipak znajte da sadrže alkohol, a samo vi možete odlučiti koliko ih jake ili slabe želite, stoga nemojte pretjerati sa šampanjcem i uživajte.
Za muffine:
-
1 šalica šećera
-
2 velika bjelanjka
-
1 žličica ekstrakta vanilije
-
2.5 šalice mekog brašna
-
1 prašak za pecivo
-
prstohvat soli
-
po želji dodati šampanjac
Za glazuru:
-
250 grama neslanog maslaca, omekšalog na sobnoj temperaturi
-
4 šalice šećera u prahu
-
1 žličica ekstrakta vanilije
-
po želji dodati šampanjac
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za kolače obložite papirnatim podlogama. U jednoj zdjeli sjedinite mokre sastojke, a u drugoj suhe.
Dodajte suhu smjesu u mokru smjesu i miješajte dok se dobro ne sjedini. Polako ulijevajte šampanjac i nastavite miješati dok smjesa ne postane glatka i bez grudica.
Tijestom ravnomjerno napunite 12 kalupa za kolače. Pecite 20-23 minute, dok se čačkalica ne može umetnuti i izaći čista. Ohladite u potpunosti (oko 2 sata) prije glazure.
Glazura:
Miksajte maslac i šećer u prahu dok ne dobijete gustu kremastu gustoću. Dodajte vaniliju i šampanjac i miješajte dok ne postane glatko i kremasto. Ovo će biti vrlo kremasta glazura i savršena je za mazanje ili cijeđenje.
Ako je glazura malo premekana dodajte još malo šećera u prahu da se zgusne. Ako je glazura pregusta, dodajte još malo šampanjca da je razrijedite.
Napunite vrećicu i ukrasite muffine po želji. Čuvati poklopljeno u hladnjaku do 5 dana.
Dobar tek!