Svojim tortama osvojila je Internet: Ako ste na dijeti, nemojte ih gledati!
Torte koje pravi ruska slastičarka Olga Noskova toliko su lijepe da ih je gotovo grijeh pojesti. Njezine kreacije su prava umjetnička djela, i upravo zbog toga je jedna od najpopularnijih kuharica na internetu, a dokaz tome je i imresivna brojka od više od 612 tisuća pratitelja na Instagramu.
Savršeno zaobljene linije i kristalna glazura nalik pravom ogledalu Olgini su zaštitni znakovi, a kako bi svaka torta izgledala potpuno besprijekorno i iznutra, svaki se dio mora posebno zalediti. Ipak, tajna ovih tori krije se u posebnom receptu koji vam otkivamo u nastavku:
POTREBNO JE:
- 20 g želatine
- 120 ml vode
- 300 g glukoze
- 300 g šećera
- 150 ml vode
- 200 ml kondenziranog mlijeka
- 300 g bijele čokolade
- Jestiva boja
PRIPREMA:
Želatinu rastopite u 120 ml vode i pustite da odstoji oko pet minuta. U 150 ml vode umiješajte glukozu i šećer, pa prokuhajte da se sve rastopi. Maknite s vatre, pa umiješajte mješavinu sa želatinom. Dodajte mlijeko, pa na kraju sve prelijte preko čokolade i promiješajte da se otopi. Lupite kalup nekoliko puta kako bi svi mjehurići izašli. Dodajte boju i sačekajte da se smjesa prohladi, pa zatim prelijte gotovu tortu.