Svojim tortama osvojila je Internet: Ako ste na dijeti, nemojte ih gledati!

Jeste li ikada jeli tortu u kojoj možete vidjeti svoj odraz? Vrijeme je da i sami pokušate napraviti pravo malo jestivo umjetničko djelo
Vidi originalni članak

Torte koje pravi ruska slastičarka Olga Noskova toliko su lijepe da ih je gotovo grijeh pojesti. Njezine kreacije su prava umjetnička djela, i upravo zbog toga je jedna od najpopularnijih kuharica na internetu, a dokaz tome je i imresivna brojka od više od 612 tisuća pratitelja na Instagramu. 

Savršeno zaobljene linije i kristalna glazura nalik pravom ogledalu Olgini su zaštitni znakovi, a kako bi svaka torta izgledala potpuno besprijekorno i iznutra, svaki se dio mora posebno zalediti. Ipak, tajna ovih tori krije se u posebnom receptu koji vam otkivamo u nastavku:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POTREBNO JE:

- 20 g želatine

- 120 ml vode

- 300 g glukoze

- 300 g šećera

- 150 ml vode

- 200 ml kondenziranog mlijeka

- 300 g bijele čokolade

- Jestiva boja

PRIPREMA:

Želatinu rastopite u 120 ml vode i pustite da odstoji oko pet minuta. U 150 ml vode umiješajte glukozu i šećer, pa prokuhajte da se sve rastopi. Maknite s vatre, pa umiješajte mješavinu sa želatinom. Dodajte mlijeko, pa na kraju sve prelijte preko čokolade i promiješajte da se otopi. Lupite kalup nekoliko puta kako bi svi mjehurići izašli. Dodajte boju i sačekajte da se smjesa prohladi, pa zatim prelijte gotovu tortu.

 

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)
Posjeti joomboos.24sata.hr