Testiraj se! Evo što rukopis otkriva o tebi

Dreamstime
Rukopis može otkriti puno o osobnom karakteru. Govori jesmo li tajnoviti, znatiželjni ili praktičari
Vidi originalni članak

Znaš li da postoji cijela grana znanosti koja se bavi odgonetavanjem rukopisa? E pa postoji, i zove se grafologija. Ljudi koji se bave grafologijom uvjereni su da postoji velika veza između osobe i načina na koji piše. Prema njima, naš rukopis je zapravo poruka nesvjesnog i otkriva mnoge naše potisnute i neotkrivene želje i strahove, vrline i mane.

Grafolozi razlikuju šest tipova rukopisa; onaj koji naginje na lijevo ili na desno, onaj koji je zaobljen, zbijen ili koji sadrži tisak i križić iznad i ili j. Prilikom analiziranja rukopisa vodi se računa i o prostoru između riječi, obliku i vezivanju slova i ostalim detaljima.

Mi smo za tebe pripremili jedan test kako bi otkrio/la više o sebi ili osobi koja te zanima.

Pravila za rješavanje testa!

1. Uzmi veći papir bez crta (barem A4 veličine) i kemijsku olovku (nikako običnu) koja ti je prirodna za držanje u ruci.

2. Analiza se radi na minimalno 100 riječi, no s obzirom na to da ovo nije baš prava analiza, uzmi knjigu, časopis ili neki tekst koji ćeš prepisati u manje od 100 riječi (barem pola stranice A4).

Kad ste to napravili, pogledajte koje od sljedećih obilježja sadrži vaš rukopis:

Nakrivljenost rukopisa: ako su nagnuta samo u jednu stranu, to znači da kontroliraš svoje emocije. Ako se pak naginju u svim smjerovima znači da si prilagodljiv/a.

Jako utisnuta slova: što više stišćeš olovku dok pišeš, znači da te nešto muči ili da si zbog nečeg uznemiren/a. Ako pak samo lagano dodiruješ papir, znači da ništa ne shavćaš ozbiljno :)

Ako su tvoja slova široka, otvorena si osoba koja se voli družiti. Ako su tanka, nisi baš samouvjeren ali si vrlo inteligntna osoba.

Sitna slova oznaka su tihih, analitičnih osoba koje paze na detalje i imaju dobru koncentraciju dok su krupna oznaka povjerljivih i pristupačnih osoba.

Ako pak vežeš slova (kao pisana), znači da si logična i praktična osoba, a ako ne vežeš totalna si umjetnička duša.

To nas dovodi do toga koliko je tvoj rukopis čitak. Ako je uredan, tvoj život je otvorena knjiga! ne voliš ništa tajiti, a prava si misterija ako je tvoj rukopis nečitak.

Osim rukopisa, gledaju se još i oblici slova koji također puno govore o tvom karakteru. Tako primjerice mala slova napisana kao velika, ne voliš sputavanja već si totalni slobodnjak.  Visoka i krupna slova s velikim gornjim 'zavijutcima' govore o obzirnoj osobi sklonoj maštanju. Ako su tvoja slova šiljsta znači da si znatiželjan :)

Misliš li da rukopis može puno toga otkriti o osobi? 

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)
Posjeti joomboos.24sata.hr