Znate li zašto je Facebook krcat šarenim profilnim fotkama?

Razlog koji se skriva iza ovakvih fotografija istovremeno je divan, ali i tužan...
Vidi originalni članak

Vjerojatno je i vas jutros iznenadila neobična situacija na Facebooku. Preko noći su mnoge profilne fotografije postale vesele i šarene, ali iako na prvi pogled izgledaju vesele, razlog njihovog šarenila nije toliko veseo...

Naime, ruke koje drže mir, ljubav i obrazovanje skrivaju divnu i tužnu poruku. U upravi Facebooka odlučili su vam prižiti priliku da i vi svojom profilnom fotografijom pokažete podršku Međunarodnom danu djevojčica, koji seobilježava 11. listopada širom svijeta. 

Prema podacima Unicefa skoro jedna četvrtina djevojčica između 15 i 19 godina bile su žrtve fizičkog nasilja, a dvije od tri djevojčice između 10 i 14 godina suočavaju se sa gotovo svakodnevnim tjelesnim kažnjavanjem, dok je jedna trećina djevojčica između 13 i 15 godina iskusila kako je biti meta zlostavljanja svojih vršnjaka.

Upravo na tu poraznu statistku želi upozoriti Facebook stranica 'Afrika Tikkun' na kojoj i vi možete preuzeti ovaj šareni dodatak i tako dati svoj doprinos promijeni svijesti cjelokupnog društva.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Posjeti joomboos.24sata.hr