Ako ste se zaželjeli mekih i slasnih kiflica koje se tope u ustima, na pravom ste mjestu jer vam u nastavku donosimo recept upravo za njih. Na vama je samo da se bacite na pripremu
Sastojci:
Za kiflice
- 900 glatkog brašna
- 300 ml mlijeka
- 150 ml suncokretovog ulja
- 2 bjelanjka
- 100 ml vode
- 1 žličica soli
- 10 g suhog kvasca
- 1,5 žlica šećera
Za punjenje
- 500 g svježeg sira
- Sol
Za premaz
- 2 žumanjka
- 50 g maslaca
- Sezam za posipati
Priprema:
U veliku posudu stavite mlijeko, ulje, bjelanjke, vodu, šećer, sol i kvasac i kratko izmiksajte. Dodajte pola količine brašna i, kako piše Recepttura, počnite mijesiti tijesto. Kada su se sastojci sjedinili, dodajte drugu polovicu brašna i umijesite glatko tijesto. Dobiveno tijesto prekrijte folijom i ostavite oko dva sata dok ne udvostruči volumen.
Nakon dva sata tijesto prebacite na pobrašnjenu podlogu i podijelite ga na 16 dijelova. Svaki dio oblikujte u lopticu i prekrijte krpom kako se ne bi osušio.
Jednu po jednu lopticu razvaljajte u duguljasti oblik. Sir posolite po ukusu i promiješajte. Na jedan kraj tijesta stavite sir pa zarolajte tek toliko da omotate sir i uvijte sa strane.
Na nezarolanom dijelu tijesta na više mjesta zarežite nožem pa zarolajte do kraja.
Kiflice poslažite na tepsiju i ostavite ih da se dižu oko pola sata. Za to vrijeme stavite pećnicu da se grije na 190 stupnjeva.
Prije pečenja, kiflice premažite razmućenim žumanjkom i pospite sezamom. Pecite ih 20-ak minuta, odnosno dok ne dobiju zlaćanu boju.
Čim ih izvadite iz pećnice, premažite ih rastopljenim maslacem.
Uživajte u ovim ekstra mekim i ukusnim kiflicama!
Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.