Prvi 15104 pregleda 27. kolovoza 2022.

Ovo su najmekše pamuk kiflice ikad, imamo recept!

Recepttura/Instagram

Ako ste se zaželjeli mekih i slasnih kiflica koje se tope u ustima, na pravom ste mjestu jer vam u nastavku donosimo recept upravo za njih. Na vama je samo da se bacite na pripremu

Sastojci:

Za kiflice

  • 900 glatkog brašna
  • 300 ml mlijeka
  • 150 ml suncokretovog ulja
  • 2 bjelanjka
  • 100 ml vode
  • 1 žličica soli
  • 10 g suhog kvasca
  • 1,5 žlica šećera

Za punjenje

  • 500 g svježeg sira
  • Sol 

Za premaz

  • 2 žumanjka
  • 50 g maslaca
  • Sezam za posipati

Priprema: 

U veliku posudu stavite mlijeko, ulje, bjelanjke, vodu, šećer, sol i kvasac i kratko izmiksajte. Dodajte pola količine brašna i, kako piše Recepttura, počnite mijesiti tijesto. Kada su se sastojci sjedinili, dodajte drugu polovicu brašna i umijesite glatko tijesto. Dobiveno tijesto prekrijte folijom i ostavite oko dva sata dok ne udvostruči volumen.

Nakon dva sata tijesto prebacite na pobrašnjenu podlogu i podijelite ga na 16 dijelova. Svaki dio oblikujte u lopticu i prekrijte krpom kako se ne bi osušio. 

Jednu po jednu lopticu razvaljajte u duguljasti oblik. Sir posolite po ukusu i promiješajte. Na jedan kraj tijesta stavite sir pa zarolajte tek toliko da omotate sir i uvijte sa strane. 

Na nezarolanom dijelu tijesta na više mjesta zarežite nožem pa zarolajte do kraja. 

Kiflice poslažite na tepsiju i ostavite ih da se dižu oko pola sata. Za to vrijeme stavite pećnicu da se grije na 190 stupnjeva. 

Prije pečenja, kiflice premažite razmućenim žumanjkom i pospite sezamom. Pecite ih 20-ak minuta, odnosno dok ne dobiju zlaćanu boju. 

Čim ih izvadite iz pećnice, premažite ih rastopljenim maslacem. 

Uživajte u ovim ekstra mekim i ukusnim kiflicama!

 

Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!

 | Autor:

Tvoja reakcija?