Prvi 812 pregleda 01. veljače 2021.

Super trik: Evo kako doma napraviti zdraviju verziju pizze

weightlossbeth/instagram

Pizza ne mora nužno biti 'nezdravo' jelo, pogotovo ako je pripremate sami kod kuće i ako klasično bijelo tijesto zamijenite, recimo, tortiljom.

Ovo je jako jednostavan recept za 'home made' pizzu koja sadrži otprilike 340 kalorija, što je mnogo manje nego što sadrži neka klasična pizza koju možete naručiti iz pizzerija i restorana. A u čemu je tajna ove pizze? U tortilji!

Ovim se trikom često koriste brojni fitness influenceri, sportaši i svi oni koji paze na prehranu, ali si i dalje tu i tamo žele priuštiti nešto brzo i fino - i pomalo 'nezdravo'. 

Umjesto klasičnog tijesta, ovaj recept sadrži jednu veliku klasičnu ili integralnu tortilju, koja sadrži oko 190 kalorija. Evo što će vam još trebati, osim tortilje, i kako je pripremiti.

Sastojci:

  • jedna veća tortilja
  • 30 grama tvrdog sira (Gouda, Tilzit, Podravec...) - naribati
  • 30 grama pureće šunke - u šnitama
  • 50 grama pasirane rajčice
  • origano, bosiljak, papar
  • povrće po želji (rajčica, paprika, tikvica, luk, kukuruz, rikola, špinat, brokula...)

Kako je pripremiti?

Tortilju stavite na lim na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Tortilju premažite umakom od pasirane rajčice u koji ste dodali malo bosiljka, origana, papra i začina po želji.

Na umak od rajčice dodajte pureću šunku, naribajte tvrdi sir te dodajte povrće po želji. Možete na pizzu dodati malo kukuruza, luk, tikvice, rajčice, paprike ili nešto drugo, ovisno o tome što volite. Povrće će pizzu učiniti još zdravijom i s povrćem nikad ne možete pogriješiti.

Ovu pizzu pecite svega 5 minuta na oko 200 stupnjeva u pećnici s ventilatorom. I to je to. Kad se pizza ispeče, možete je jesti dok je još topla! Sigurni smo da će ovaj recept oduševiti sve vaše ukućane!

P.S. Kalorije mogu varirati ovisno o dodacima, vrsti i veličini tortilje i vrsti sira koji koristite.

 

Zimski JoomBoos Posterbook pronađite na svim kioscima Tiska.

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • duropivic@gmail.com

    Bolje ipak naručiti,odlične i sve bolje ih naprave,iznenadio sam se