4 načina kako uspješno razgovarati s profesorima

Ako želiš ispraviti lošu ocjenu, produžiti rok za predaju lektire ili samo želiš dodatne informacije oko domaće zadaće, trebat ćeš razgovarati sa profesorom. Iako te strah.
Vidi originalni članak

Razgovor s učiteljem i profesorom ponekad je zastrašujuć jer, realno, nisu svi profesori super dragi. No ne brinite se jer razgovor s odraslima je vještina koja se lako nauči.

Normalno je da ste nervozni, ali to ne znači da zbog toga morate odgađati razgovor. I tu mi uskačemo jer imamo nekoliko savjeta kako da to prođete što bezbolnije.

1. I oni su ljudi, iako ti se to često ne čini tako

via GIPHY

I oni poput svih rade pogreške, imaju loš dan i vjerovali ili ne -imaju život izvan škole. Kao i svi, i oni vole da im se obraćamo kao normalnim ljudima. Zato skupite hrabrost, duboko udahnite i krenite. Obratite im se s poštovanjem i smireno objasnite problem ili molbu. Ako im se tako obratite veća je vjerojatnost da će vam pomoći nego da počnete histerizirati i biti ljutiti.

2. Sjeti se da su postali učitelji da vam pomognu i nauče vas

Vrlo vjerojatno nisu postali učitelji da bi slušali samo svoj glas u učionici po cijeli dan nego zato da vas nauče stvari koje će vam pomoći da postanete uspješni u školi. Tako da će suosjećati kad ima dođete s problemom koji oni mogu riješiti. Ali nemojte zaboraviti da oni ne čitaju misli. Morate im se obratiti i tražiti pomoć.

via GIPHY

3. Zauzmi se za sebe

Učitelji vole učenike koji sudjeluju u nastavi i raspravi te se znaju zauzeti za sebe kad je potrebno. Izraziti svoj stav i zauzeti se za sebe ne pokazuje samo da ste preuzeli inicijativu već i da vam je stalo do ocjena i toga što učite, a to svi učitelji vole. 

via GIPHY

4. Budi pristojan

Nitko ne voli alapače, divljake i bezobrazluk. Kao što su vas roditelji učili četiri čarobne riječi tako ih trebate i koristiti. Hvala, molim, izvoli i oprosti otvaraju sva vrata. Nemojte kolutati očima, biti sarkastični i nemojte ni pomisliti gledati na mobitel dok razgovarate profesorima. Obratite im se s poštovanjem i razgovarajte s njima na način na koji bi vi željeli da netko razgovara s vama.

 

Kojeg profesora se vi bojite u školi i zašto?

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

 

Posjeti joomboos.24sata.hr