Bez srama 315 pregleda 14. studenoga 2017.

4 načina kako uspješno razgovarati s profesorima

Ako želiš ispraviti lošu ocjenu, produžiti rok za predaju lektire ili samo želiš dodatne informacije oko domaće zadaće, trebat ćeš razgovarati sa profesorom. Iako te strah.

Razgovor s učiteljem i profesorom ponekad je zastrašujuć jer, realno, nisu svi profesori super dragi. No ne brinite se jer razgovor s odraslima je vještina koja se lako nauči.

Normalno je da ste nervozni, ali to ne znači da zbog toga morate odgađati razgovor. I tu mi uskačemo jer imamo nekoliko savjeta kako da to prođete što bezbolnije.

1. I oni su ljudi, iako ti se to često ne čini tako

via GIPHY

I oni poput svih rade pogreške, imaju loš dan i vjerovali ili ne -imaju život izvan škole. Kao i svi, i oni vole da im se obraćamo kao normalnim ljudima. Zato skupite hrabrost, duboko udahnite i krenite. Obratite im se s poštovanjem i smireno objasnite problem ili molbu. Ako im se tako obratite veća je vjerojatnost da će vam pomoći nego da počnete histerizirati i biti ljutiti.

2. Sjeti se da su postali učitelji da vam pomognu i nauče vas

Vrlo vjerojatno nisu postali učitelji da bi slušali samo svoj glas u učionici po cijeli dan nego zato da vas nauče stvari koje će vam pomoći da postanete uspješni u školi. Tako da će suosjećati kad ima dođete s problemom koji oni mogu riješiti. Ali nemojte zaboraviti da oni ne čitaju misli. Morate im se obratiti i tražiti pomoć.

via GIPHY

3. Zauzmi se za sebe

Učitelji vole učenike koji sudjeluju u nastavi i raspravi te se znaju zauzeti za sebe kad je potrebno. Izraziti svoj stav i zauzeti se za sebe ne pokazuje samo da ste preuzeli inicijativu već i da vam je stalo do ocjena i toga što učite, a to svi učitelji vole. 

via GIPHY

4. Budi pristojan

Nitko ne voli alapače, divljake i bezobrazluk. Kao što su vas roditelji učili četiri čarobne riječi tako ih trebate i koristiti. Hvala, molim, izvoli i oprosti otvaraju sva vrata. Nemojte kolutati očima, biti sarkastični i nemojte ni pomisliti gledati na mobitel dok razgovarate profesorima. Obratite im se s poštovanjem i razgovarajte s njima na način na koji bi vi željeli da netko razgovara s vama.

 

Kojeg profesora se vi bojite u školi i zašto?

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

 

 | Autor:

Tvoja reakcija?