Politika kolačića

Voditelj obrade je 24sata d.o.o., Oreškovićeva 6H/1, 10 010 Zagreb, Hrvatska
Službenika za zaštitu podataka možete kontaktirati na gore navedenu adresu ili putem zop@24sata.hr ili zopcentral@styria.hr.

Što su kolačići?

Naše internet stranice koje posjećujete koriste kolačiće. Kolačićima se smatraju datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na vašemu tvrdom disku, što našoj internet stranici omogućava prepoznavanje vašega računala ili drugog uređaja prilikom posjeta stranici joomboos.24sata.hr. Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati tehničke podatke kao što su kolačići, no isti mogu prikupljati i osobne podatke kao što je IP adresa korisnika i/ili posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja, podatke o pregledniku i slično. Moramo samo naglasiti da određeni podaci koje mogu prikupiti kolačići pritom ne identificiraju odnosno ne mogu dovesti do identifikacije osoba odnosno vas kao našeg korisnika web portala.

Na koji se način koristimo kolačićima?

Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe kao i za očekivano funkcioniranje svih značajki internetske strance i boljeg korisničkog iskustva. Kolačići mogu biti stalni kolačić koji na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta te privremeni kolačići koji se pohranjuju samo tijekom posjeta stranici.

Kolačićima trećih strana 24sata d.o.o. se koristi kako bi prikupio podatke o posjećenosti i načinu upotrebe internet stranice. Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne statističke podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku.

Kolačići i njihova primjena

Strogo potrebni kolačići i privremeni (session) kolačići - potrebni su za funkcioniranje portala, preferencije jezika, autentifikaciju, preferencije privatnosti i dr. što omogućuje elektroničku komunikaciju i dostupnost usluge prema korisniku.

Kolačići društvenih mreža - kolačići koje koriste društvene mreže poput Facebooka, Twittera, Instagrama, LinkedIna i dr. u svrhu oglašavanja, poboljšanja korisničkog iskustva te dijeljenja sadržaja kroz društvene mreže.

Analitički i kolačići za procjenu učinka - omogućavaju prepoznavanje i prebrojavanje korisnika i drugih podataka o tome kako se internetske stranice koriste, optimizaciju, A/B testiranje i drugo.

Marketinški kolačići - bilježe posjete internetskim stranicama u svrhu dostavljanja oglasa koji su u skladu s vašim interesima. Služe i za ograničavanje broja prikaza oglasa i mjerenja učinkovitosti oglasnih kampanja.

Druge vrste kolačića - druge vrste kolačića poput sustava za diverzifikaciju kolačića, funkcionalnosti Google mapa ili kalendara, za monitoring performansi aplikacija i dr. Kolačićima društvenih mreža u smislu ove politike smatraju se i analitički ili marketinški kolačići koji zajedno čine kolačiće treće strane.

U svrhu istraživanja posjećenosti internetskih medija Fistnet d.o.o. (DotMetrics) u suradnji s Ipsos d.o.o. prikuplja podatke o posjećenosti web stranica. Više o politikama privatnosti koje DotMetrics koristi u svom radu možete vidjeti na sljedećoj poveznici: http://script.dotmetrics.net/privacy/policy_hr.pdf.

Službeniku za zaštitu osobnih podataka DotMetricsa možete se obratiti putem e-mail adrese: dpo@dotmetrics.net.

U svrhu pružanja korisnicima mogućnosti diverzifikacije kolačića naša web lokacija koristi consent management platformu DIDOMI, izgrađenu na IAB Europe’s GDPR consent frameworku i registrirana je CMP platforma na IABu
(https://blog.didomi.io/en/didomi-supports-iab-europe-consent-framework).

Više o pravilima privatnosti društva Didomi možete pronaći na: https://privacy.didomi.io/en/userdata#collected-data.

Službenika za zaštitu podataka društva Didomi možete kontaktirati putem e-maila: dpo@didomi.io.

U slučaju korištenja ova dva ugovorna partnera dolazi do dijeljenja podataka s istima, a glede čega su sklopljeni adekvatni ugovori o obradi i dijeljenju podataka dok se sigurnosne i tehničke mjere koje jamče ugovorni partneri provjeravaju minimalno jednom godišnje.

Spomenuti sustav bilježi i dodjeljuje vam, pomoću funkcionalnih kolačića koji se učitavaju u vaš browser prilikom pristupa našim web lokacijama, anonimiziranu korisničku identifikacijsku oznaku, u sklopu koje bilježi pristanke na korištenje osobnih podataka, odnosno primitak kolačića. Navedeni sustav bilježi kolačiće i njihove postavke za koje ste dali pristanak na period od 12 mjeseci od davanja pristanka. U slučaju registriranih korisnika, kolačići se pohranjuju 7 dana s mogućnošću automatskog produljenja roka ovisno o načinu korištenja od strane registriranog korisnika, dok se osobni podaci brišu nakon brisanja registriranog profila na web portalu.

Moramo naglasiti kako vam sustav upravljanja privolama omogućava da na jednom mjestu možete dati suglasnost na korištenje kolačića za oglašavanje putem consent management platforme za sve portale kojima je nakladnik 24sata d.o.o., a to su 24sata.hr, miss7.hr, missMAMA.hr, missZDRAVA.hr, autostart.hr, joomboos.hr, express.hr, gastro.hr.

24sata d.o.o. kao voditelj obrade ne može utjecati na druge obrade osobnih podataka koju provode treće strane.

24sata d.o.o. kolačiće ne koristi za drugu svrhu osim onih opisanih u našoj Politici zaštite privatnosti te ovoj Politici.

Kolačići koji se koriste na ovoj internet stranici:

__gads marketinški .google.com 389 Kolačić __gads povezan je s Googleovom uslugom DoubleClick for Publishers. Služi u svrhe poput mjerenja interakcija s oglasima na našoj domeni i sprječavanja prikazivanja istih oglasa previše puta.
__gads marketinški .24sata.hr 379 Kolačić __gads povezan je s Googleovom uslugom DoubleClick for Publishers. Služi u svrhe poput mjerenja interakcija s oglasima na našoj domeni i sprječavanja prikazivanja istih oglasa previše puta.
__gfp_64b ostalo .24sata.hr 1000 Izvještava se da je ovo kolačić za upravljanje prihvaćanjem drugih kolačića od strane posjetitelja web stranice.
__Secure-3PAPISID marketinški .google.hr 719 Izrađuje profil interesa posjetitelja web stranice za prikazivanje relevantnih i personaliziranih oglasa putem ponovnog ciljanja.
__Secure-3PAPISID marketinški .google.com 719 Izrađuje profil interesa posjetitelja web stranice za prikazivanje relevantnih i personaliziranih oglasa putem ponovnog ciljanja.
__Secure-3PAPISID marketinški .youtube.com 730 Izrađuje profil interesa posjetitelja web stranice za prikazivanje relevantnih i personaliziranih oglasa putem ponovnog ciljanja.
__Secure-3PSID marketinški .google.hr 719 Izrađuje profil interesa posjetitelja web stranice za prikazivanje relevantnih i personaliziranih oglasa putem ponovnog ciljanja.
__Secure-3PSID marketinški .google.com 730 Izrađuje profil interesa posjetitelja web stranice za prikazivanje relevantnih i personaliziranih oglasa putem ponovnog ciljanja.
__Secure-3PSID marketinški .youtube.com 730 Izrađuje profil interesa posjetitelja web stranice za prikazivanje relevantnih i personaliziranih oglasa putem ponovnog ciljanja.
__Secure-3PSIDCC marketinški .youtube.com 365 Kolačić za ciljanje. Koristi se u svrhe ciljanja za izradu profila interesa posjetitelja web stranice kako bi se prikazalo relevantno i personalizirano Google oglašavanje.
__Secure-3PSIDCC izvedbeni .google.com 365 Prikuplja podatke o kretanju korisnika i demografske podatke putem alata upitnika User Reports.
_dc_gtm_UA-62155204-1 izvedbeni .joomboos.24sata.hr 0 Ovaj je kolačić povezan s web lokacijama koje koriste Google Tag Manager za učitavanje drugih skripti i koda na stranicu. Tamo gdje se koristi, može se smatrati strogo potrebnim, jer bez njega ostale skripte možda neće ispravno funkcionirati. Kraj imena jedinstveni je broj koji je ujedno i identifikator povezanog Google Analytics računa.
_dc_gtm_UA-98786130-6 nužni .24sata.hr 1 Ovaj je kolačić povezan s web lokacijama koje koriste Google Tag Manager za učitavanje drugih skripti i koda na stranicu. Tamo gdje se koristi, može se smatrati strogo potrebnim, jer bez njega ostale skripte možda neće ispravno funkcionirati. Kraj imena jedinstveni je broj koji je ujedno i identifikator povezanog Google Analytics računa.
_fbp marketinški .24sata.hr 90 Facebook ih koristi za isporuku niza reklamnih proizvoda poput licitiranja u stvarnom vremenu od trećih oglašivača
_ga analitički .dotmetrics.net 721 Google Analytics koristi ovaj kolačić za razlikovanje korisnika.
_ga analitički .24sata.hr 730 Google Analytics koristi ovaj kolačić za razlikovanje korisnika.
_ga analitički .styria.hr 715 Google Analytics koristi ovaj kolačić za razlikovanje korisnika.
_ga analitički .apis.google.com 721 Google Analytics koristi ovaj kolačić za razlikovanje korisnika.
_ga analitički .sharethrough.com 586 Google Analytics koristi ovaj kolačić za razlikovanje korisnika.
_ga analitički .twitter.com 715 Google Analytics koristi ovaj kolačić za razlikovanje korisnika.
_ga analitički .joomboos.24sata.hr 730 Google Analytics koristi ovaj kolačić za razlikovanje korisnika.
_gac_UA-10218544-29 marketinški .cloudflare.com 1 Google Analytics piše kolačić _gac za pohranu podataka o kampanji kako bi pružio Google Adsu pouzdaniji način mjerenja interakcija kupaca s vašom tvrtkom. Analytics zapisuje podatke o kampanji u kolačić _gac kada korisnik otvori stranicu na vašoj web lokaciji putem URL-a koji koristi automatsko označavanje Google Adsa.
_gat funkcionalni .24sata.hr 1 Ovaj je naziv kolačića povezan s Google Universal Analyticsom, prema dokumentaciji koristi se za ograničavanje stope zahtjeva - ograničavajući prikupljanje podataka na web lokacijama s velikim prometom. Istječe nakon 10 minuta.
_gat_UA-98786130-6 izvedeni .24sata.hr 0 Ovo je kolačić vrste uzorka koji je postavio Google Analytics, gdje element uzorka na imenu sadrži jedinstveni identifikacijski broj računa ili web mjesta na koje se odnosi. Čini se da je to varijacija kolačića _gat koji se koristi za ograničavanje količine podataka koje Google bilježi na web mjestima s velikim prometom.
_gcl_au analitički .cloudflare.com 1 Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe
_gid analitički .joomboos.24sata.hr 1 Google Analytics koristi ovaj kolačić za razlikovanje korisnika.
_gid analitički .24sata.hr 1 Google Analytics koristi ovaj kolačić za razlikovanje korisnika.
_hjid izvedbeni .dotmetrics.net 356 Hotjar kolačić. Ovaj se kolačić postavlja kada kupac prvi put dođe na stranicu s skriptom Hotjar. Koristi se za zadržavanje slučajnog korisničkog ID-a, jedinstvenog za tu web lokaciju u pregledniku. To osigurava da se ponašanje u sljedećim posjetima istoj web lokaciji pripisuje istom korisničkom ID-u.
_hjid izvedbeni .24sata.hr 363 Hotjar kolačić. Ovaj se kolačić postavlja kada kupac prvi put dođe na stranicu s skriptom Hotjar. Koristi se za zadržavanje slučajnog korisničkog ID-a, jedinstvenog za tu web lokaciju u pregledniku. To osigurava da se ponašanje u sljedećim posjetima istoj web lokaciji pripisuje istom korisničkom ID-u.
_hjTLDTest analitički .24sata.hr posjeta Kada se skripta Hotjar izvrši, pokušavamo odrediti najopštiju putanju kolačića koju bismo trebali koristiti, umjesto imena hosta stranice. To je učinjeno kako bi se kolačići mogli dijeliti između poddomena (tamo gdje je to primjenjivo). Da bismo to utvrdili, pokušavamo pohraniti kolačić _hjTLDTest za različite alternative podniza URL-a dok ne uspije. Nakon ove provjere kolačić se uklanja.
_STUU funkcionalni .styria.hr 270 Kolačić za personalizaciju koji Styria Data Science koristi za prikaz relevantnog sadržaja
_STUU funkcionalni joomboos.24sata.hr 365 Kolačić za personalizaciju koji Styria Data Science koristi za prikaz relevantnog sadržaja
1P_JAR marketinški .google.com 30 Google koristi ovaj kolačić za prikupljanje statistike web mjesta i praćenje stopa konverzije.
ab-session nužni joomboos.24sata.hr 1 Kolačić sesije
AID marketinški .google.com 529 Ovi kolačići povezuju vaše aktivnosti s drugim uređajima na kojima ste se prethodno prijavili putem Google računa. Na temelju ove prethodne aktivnosti oglasi na vašem uređaju se koordiniraju i mjere događaji konverzije. Koristi se za aktiviranje ciljanog oglašavanja
APISID marketinški .google.hr 719 Ovaj kolačić DoubleClick obično postavljaju putem web mjesta partneri za oglašavanje i oni ga koriste za izradu profila interesa posjetitelja web mjesta i prikazivanje relevantnih oglasa na drugim web mjestima. Ovaj kolačić jedinstveno identificira vaš preglednik i uređaj.
APISID marketinški .google.com 730 Ovaj kolačić DoubleClick obično postavljaju putem web mjesta partneri za oglašavanje i oni ga koriste za izradu profila interesa posjetitelja web mjesta i prikazivanje relevantnih oglasa na drugim web mjestima. Ovaj kolačić jedinstveno identificira vaš preglednik i uređaj.
APISID marketinški .youtube.com 730 Ovaj kolačić DoubleClick obično postavljaju putem web mjesta partneri za oglašavanje i oni ga koriste za izradu profila interesa posjetitelja web mjesta i prikazivanje relevantnih oglasa na drugim web mjestima. Ovaj kolačić jedinstveno identificira vaš preglednik i uređaj.
AWSALBCORS analitički script.dotmetrics.net 7 Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe
AWSALBCORS analitički test-script.dotmetrics.net 7 Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe
cfmrk_cic funkcionalni .cloudflare.com 88 Koristi Cloudflare za usmjeravanje korisničkog prometa za ovu web stranicu. Ovo je Cloudflare-ov kolačić.
cfmrk_userLangRedirect funkcionalni .cloudflare.com 278 Koristi Cloudflare za usmjeravanje korisničkog prometa za ovu web stranicu. Ovo je Cloudflare-ov kolačić.
csrftoken nužni joomboos.24sata.hr 364 Ovaj je kolačić povezan s Django platformom za web razvoj za Python. Dizajniran je kako bi zaštitio web mjesto od određene vrste softverskog napada na web obrasce.
csrftoken nužni traffic.styria.hr 362 Ovaj je kolačić povezan s Django platformom za web razvoj za Python. Dizajniran je kako bi zaštitio web mjesto od određene vrste softverskog napada na web obrasce.
cto_bundle ostalo .24sata.hr 388 kolačić treće strane
desktopPoweredLink06052020 marketinški joomboos.24sata.hr 350 Prikuplja podatke o ponašanju posjetitelja s više web stranica kako bi se prikazala relevantnija reklama - To također omogućuje web lokaciji da ograniči broj prikaza iste reklame.
didomi_token nužni .24sata.hr 356 Ovo je nužan kolačić kojeg koristi naš CMP (platforma upravljnja pristancma)
DM_SitId93 analitički joomboos.24sata.hr posjeta Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe
DM_SitId93SecId3179 analitički joomboos.24sata.hr posjeta Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe
DM_SitId93SecIdT3179 analitički joomboos.24sata.hr 30 minuta Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe
DM_SitIdT93 analitički joomboos.24sata.hr 30 minuta Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe
DotMetrics.AmpCookie analitički .24sata.hr 364 Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe
DotMetrics.DeviceKey analitički .dotmetrics.net 365 Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe
DotMetrics.SessionCookieTemp analitički .dotmetrics.net posjeta Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe
DotMetrics.SessionCookieTempTimed analitički .dotmetrics.net 1 Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe
DotMetrics.UniqueUserIdentityCookie analitički .dotmetrics.net 365 Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe
DotMetricsTimeOnPage analitički joomboos.24sata.hr 30 Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe
DSID nužni .doubleclick.net 14 Ovaj je kolačić postavljen tako da bilježi vaš određeni identitet korisnika. Sadrži jedinicu s raspršenim / šifriranim ID-om.
em_p_uid kolačić treće strane joomboos.24sata.hr 167 kolačić treće strane
euconsent-v2 nužni .24sata.hr 1 Niz suglasnosti IAB CMP okvira (TCF) v2
fbm_157620154260487 kolačić treće strane .24sata.hr 355 kolačić treće strane
gclid marketinški .cloudflare.com 3 Kolačići primaju podatke o kliku na oglas iz parametra GCLID ("Googleov identifikator klika") koji je uključen u oznaku za praćenje konverzija.
Gdyn analitički .hit.gemius.pl 1929 Kolačić štiti korisnike interneta od preplaniranih prikaza upitnika u istraživačke svrhe. Nakon odgovarajuće izmjene izraza uključenog u datoteku, koristi se za blokiranje prikaza upitnika
GED_PLAYLIST_ACTIVITY marketinški joomboos.24sata.hr posjeta Ovaj kolačić postavlja Doubleclick radi poboljšanja oglašavanja na web mjestu.
gemius analitički .24sata.hr 364 Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe
Gtest analitički .hit.gemius.pl 1929 Ovaj kolačić koristi se u analitičke svrhe
guest_id marketinški .twitter.com 512 Ovaj kolačić postavlja Twitter za identificiranje i praćenje posjetitelja web stranice.
HSID marketinški .google.com 719 Ovaj kolačić sadrži digitalno potpisane i šifrirane zapise korisničkog ID-a Google računa i najnovije vrijeme prijave. Kombinacija ova dva kolačića omogućuje nam blokiranje mnogih vrsta napada, poput pokušaja krađe sadržaja obrazaca koje popunjavate na web stranicama.
HSID marketinški .google.hr 719 Ovaj kolačić sadrži digitalno potpisane i šifrirane zapise korisničkog ID-a Google računa i najnovije vrijeme prijave. Kombinacija ova dva kolačića omogućuje nam blokiranje mnogih vrsta napada, poput pokušaja krađe sadržaja obrazaca koje popunjavate na web stranicama.
HSID marketinški .youtube.com 730 Ovaj kolačić sadrži digitalno potpisane i šifrirane zapise korisničkog ID-a Google računa i najnovije vrijeme prijave. Kombinacija ova dva kolačića omogućuje nam blokiranje mnogih vrsta napada, poput pokušaja krađe sadržaja obrazaca koje popunjavate na web stranicama.
IDE marketinški .doubleclick.net posjeta Koristi ga Google DoubleClick i pohranjuje informacije o tome kako korisnik koristi web mjesto i bilo koji drugi oglas prije posjeta web mjestu. To se koristi za predstavljanje korisnika s oglasima koji su im relevantni u skladu s korisničkim profilom.
JSESSIONID nužno .nr-data.net posjeta Kolačić sesije platforme opće namjene, koji koriste web stranice napisane u JSP-u. Obično se koristi za održavanje anonimne korisničke sesije od strane poslužitelja.
LSID marketinški accounts.google.com posjeta Ovaj kolačić pruža informacije o tome kako krajnji korisnik koristi web stranicu i bilo kakvo oglašavanje koje je krajnji korisnik možda vidio prije posjeta spomenutom web mjestu.
LSOLH funkcionalni accounts.google.com 1 Ovaj kolačić koriste Google računi na relevantnim stranicama
mp_a32e4948ed9ec5548a797bf010a3564f_mixpanel marketinški .sharethrough.com 1 Ovaj kolačić koristi se u marketinške svrhe
NID marketinški .google.hr 172 Pohranjuje postavke posjetitelja i prilagođava oglase na Googleovim web mjestima na temelju nedavnih pretraživanja i interakcija.
NID marketinški .google.com 183 Pohranjuje postavke posjetitelja i prilagođava oglase na Googleovim web mjestima na temelju nedavnih pretraživanja i interakcija.
OTZ marketinški www.google.com 20 Google uses cookies, like the OTZ cookies, to help customize ads on Google properties, like Google Search
permutive-id marketinški .24sata.hr posjeta Ovaj kolačić koristi se u marketinške svrhe
permutive-session marketinški .24sata.hr 1 Ovaj kolačić koristi se u marketinške svrhe
personalization_id marketinški .twitter.com 512 Ova je domena u vlasništvu Twittera. Glavna poslovna djelatnost je: Usluge društvenih mreža. Tamo gdje twitter djeluje kao domaćin treće strane, on prikuplja podatke putem niza dodataka i integracija koji se prvenstveno koriste za praćenje i ciljanje.
PREF marketinški .youtube.com 721 Ovaj kolačić, koji mogu postaviti Google ili Doubleclick, mogu koristiti oglašivački partneri za izradu profila interesa za prikazivanje relevantnih oglasa na drugim web mjestima. Djeluje jedinstvenim prepoznavanjem vašeg preglednika i uređaja.
s02 funkcionalni traffic.styria.hr 120 Kolačić servisa za razmjenu prometa
s03 funkcionalni traffic.styria.hr 120 Kolačić servisa za razmjenu prometa
s04 funkcionalni traffic.styria.hr 119 Kolačić servisa za razmjenu prometa
s06 funkcionalni traffic.styria.hr 119 Kolačić servisa za razmjenu prometa
s07 funkcionalni traffic.styria.hr 119 Kolačić servisa za razmjenu prometa
s08 funkcionalni traffic.styria.hr 98 Kolačić servisa za razmjenu prometa
s20 funkcionalni traffic.styria.hr 105 Kolačić servisa za razmjenu prometa
s30 funkcionalni traffic.styria.hr 105 Kolačić servisa za razmjenu prometa
s31 funkcionalni traffic.styria.hr 120 Kolačić servisa za razmjenu prometa
s36 funkcionalni traffic.styria.hr 57 Kolačić servisa za razmjenu prometa
s66 funkcionalni traffic.styria.hr 55 Kolačić servisa za razmjenu prometa
s80 funkcionalni traffic.styria.hr 106 Kolačić servisa za razmjenu prometa
s83 funkcionalni traffic.styria.hr posjeta Kolačić servisa za razmjenu prometa
SAPISID marketinški .google.hr 719 Google prikuplja podatke o posjetiteljima za videozapise hostane na YouTube.
SAPISID marketinški .google.com 719 Google prikuplja podatke o posjetiteljima za videozapise hostane na YouTube.
SAPISID marketinški .youtube.com 730 Google prikuplja podatke o posjetiteljima za videozapise hostane na YouTube.
SEARCH_SAMESITE nužni .google.com 179 SameSite sprečava preglednik da pošalje ovaj kolačić zajedno sa zahtjevima za više web lokacija. Glavni je cilj ublažiti rizik od curenja informacija iz različitih podrijetla. Također pruža određenu zaštitu od napada krivotvorenja zahtjeva na više lokacija.
sessionid nužni traffic.styria.hr posjeta nan
SID marketinški .google.com 719 Ovaj kolačić postavlja DoubleClick za izradu profila interesa posjetitelja web stranice i prikazivanje relevantnih oglasa na drugim web mjestima. Oglašavanje - za pomoć u prilagodbi oglasa na Googleovim svojstvima, poput Google pretraživanja. Sigurnost - taj kolačić sadrži digitalno potpisane i šifrirane zapise korisničkog ID-a Google računa i najnovije vrijeme prijave. Kombinacija ova dva kolačića omogućuje nam blokiranje mnogih vrsta napada, poput pokušaja krađe sadržaja obrazaca koje popunjavate na web stranicama.
SID marketinški .google.hr 719 Ovaj kolačić postavlja DoubleClick za izradu profila interesa posjetitelja web stranice i prikazivanje relevantnih oglasa na drugim web mjestima. Oglašavanje - za pomoć u prilagodbi oglasa na Googleovim svojstvima, poput Google pretraživanja. Sigurnost - taj kolačić sadrži digitalno potpisane i šifrirane zapise korisničkog ID-a Google računa i najnovije vrijeme prijave. Kombinacija ova dva kolačića omogućuje nam blokiranje mnogih vrsta napada, poput pokušaja krađe sadržaja obrazaca koje popunjavate na web stranicama.
SID marketinški .youtube.com 730 Ovaj kolačić postavlja DoubleClick za izradu profila interesa posjetitelja web stranice i prikazivanje relevantnih oglasa na drugim web mjestima. Oglašavanje - za pomoć u prilagodbi oglasa na Googleovim svojstvima, poput Google pretraživanja. Sigurnost - taj kolačić sadrži digitalno potpisane i šifrirane zapise korisničkog ID-a Google računa i najnovije vrijeme prijave. Kombinacija ova dva kolačića omogućuje nam blokiranje mnogih vrsta napada, poput pokušaja krađe sadržaja obrazaca koje popunjavate na web stranicama.
SIDCC marketinški .google.com 365 Ovaj kolačić pruža informacije o tome kako krajnji korisnik koristi web stranicu i bilo kakvo oglašavanje koje je krajnji korisnik možda vidio prije posjeta spomenutoj web stranici.
sparrow_id marketinški .cloudflare.com posjeta Koriste se za identificiranje pojedinačnih klijenata iza zajedničke IP adrese i primjenu sigurnosnih postavki po klijentu. Ne pohranjuje nikakve osobne identifikacijske podatke. Ovo je kolačić Cloudflare.
SSID marketinški .google.hr 719 Ovaj kolačić pruža informacije o tome kako krajnji korisnik koristi web stranicu i bilo kakvo oglašavanje koje je krajnji korisnik možda vidio prije posjeta spomenutoj web stranici.
SSID marketinški .google.com 730 Ovaj kolačić pruža informacije o tome kako krajnji korisnik koristi web stranicu i bilo kakvo oglašavanje koje je krajnji korisnik možda vidio prije posjeta spomenutoj web stranici.
stx_user_id nužni .sharethrough.com posjeta Kolačić sesije platforme opće namjene, koji koriste web stranice napisane u JSP-u. Obično se koristi za održavanje anonimne korisničke sesije od strane poslužitelja.
syndication_guest_id marketinški .twitter.com 512 Koristi se za prikupljanje podataka o ponašanju korisnika prilikom pregledavanja u marketinške svrhe, uključujući digitalni prikaz i oglašavanje na društvenim mrežama.
TAID marketinški .google.com 14 Ovaj kolačić koristi se u marketinške svrhe
VISITOR_INFO1_LIVE marketinški .youtube.com 169 Ovaj kolačić postavlja Youtube. Koristi se za praćenje informacija ugrađenih YouTube videozapisa na web mjestu.
wide marketinški .youtube.com posjeta Ovaj kolačić postavlja Youtube. Koristi se za praćenje informacija ugrađenih YouTube videozapisa na web mjestu.

Kako možete kontrolirati kolačiće?

Kolačiće možete kontrolirati i/ili izbrisati prema želji.

Možete izbrisati sve kolačiće koji su već pohranjeni na računalu, a postavke većine preglednika omogućuju blokiranje pohrane kolačića.

Ukoliko blokirate kolačiće, možda ćete pri svakom posjetu web-mjestu morati ručno prilagođivati neke željene postavke, a određene usluge i funkcije možda neće biti dostupne.

Kako obrisati kolačiće?

Ovisno o postavkama na vašem internetskom pretraživaču, kolačići se mogu automatski prihvaćati. Ako niste suglasni njihovom upotrebom, kolačiće možete u bilo kojem trenutku lako izbrisati i/ili trajno isključiti na vašem računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika kojim se koristite.

Postavke povezane s kolačićima uobičajeno se nalaze pod izbornikom „Opcije“, „Alati“ ili „Preferencije“ u internetskom pregledniku koji koristite da biste pristupili našim internetskim stranicama. Ovisno o postojećim internetskim preglednicima, kolačići se mogu onemogućiti na različite načine.

Napominjemo kako je temeljna svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naše internet stranice, sukladno vašim očekivanjima. Sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje značajki naše internet stranica ili uzrokovati drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.

Više se možete informirati na sljedećim web stranicama:

Uz navedeno od velike pomoći mogu vam biti i sljedeće web stranice

Kolačiće kojima upravljamo možete obrisati ili ažurirati na : https://joomboos.24sata.hr/pravila-privatnosti/

Ostala pitanja

Ukoliko nas želite kontaktirati u vezi ove Politike ili načina na kojeg web stranica koristi vaše podatke, molimo vas da koristite sljedeće kontakt podatke:

24sata d.o.o.
Oreškovićeva 6H/1
10 000 ZAGREB
OIB: 78093047651