I na ‘fejsu’ možeš naći pravu ekipu za sebe

Olivia Rodrigo Instagram
Dobar prijatelj s Facebooka sličan je dobrom prijatelju općenito. Ljubaznost, dobrota i poštovanje su ključni
Vidi originalni članak

S ljudima s kojima si dobar sigurno rado izmjenjuješ komentare online, što vaš odnos može još više produbiti. Na društvenoj mreži možeš izgraditi lijep prijateljski odnos i s nekim koga možda u stvarnosti ne poznaješ tako dobro.

No nemoj voditi život samo na “fejsu”. S poznanikom za kojeg si shvatio da je jako zanimljiv, da ima odlične ideje i voli slične stvari kao ti pokušaj se naći i u četiri oka. Nema boljeg od novih kvalitetnih prijateljstava. Uživo :).

I nemoj se zavaravati da je baš svih 300 ili više prijatelja s Facebooka uvijek spremno biti uz tebe, i u sreći, ali i tuzi. Uvijek je pravi prijatelj koji će te zagrliti i utješiti bolji od virtualnog. Ako ti nečiji statusi kvare raspoloženje, pokušaj ih izbjeći. Slobodno ih izbriši s popisa prijatelja. Bit društvenih mreža je zabava, ali i ugoda. Zato, na “fejsu” uživaj, a onda odi van i uživaj još više.

1. Možeš pratiti 150 ljudi

Prema istraživanju s Oxforda, vaš mozak može pratiti samo 150 prijatelja. Bez obzira na to koliko imate prijatelja, aktivnu komunikaciju imate samo s krugom od 150 ljudi.

2. Samo 7 posto ekipe ne poznaješ

Nisu u pravu oni koji tvrde da ljudi koji mnogo vremena provode na “fejsu” u stvarnosti imaju manje prijatelja. U prosjeku, imamo sedam posto Facebook-prijatelja koje nismo upoznali.

3. Više pozornosti dobiješ ako si na 'fejsu'

Istraživanje je pokazalo da oni koji se više puta na dan prijavljuju na Facebook prosječno imaju devet posto više bliskih prijatelja od ostalih korisnika neta. Korisnici “fejsa” dobivaju više emocionalne pažnje i potpore kad im je potrebno (npr. kad su bolesni). 

Posjeti joomboos.24sata.hr