Istraživanje: Ovaj tip braka se najčešće raspada

canva
Muškarci koji ožene ovakav tip žene imaju veću vjerojatnost da će se razvesti
Vidi originalni članak

S brakom dolazi i mogućnost razvoda. Razmišljanje o stopi razvoda prije vjenčanja može ugroziti vašu sreću, ali to je nešto o čemu biste trebali razmisliti prije nego što se vjenčate, piše yourtango.

Ako se želite kloniti slomljenog srca, dobar savjet za vezu je da izbjegavate određene tipove žena. Kako se ispostavilo, prema istraživanjima, vjenčanje s nekim ženama u odnosu na druge može uvelike povećati rizik od razvoda.

"Razna istraživanja sugeriraju da parovi koji ne odgovaraju jedno drugome u svojim približnim razinama fizičke privlačnosti imaju tendenciju manje uspješne romantične veze”, rekla je Madeleine Fugère, profesorica socijalne psihologije na Državnom sveučilištu Eastern Connecticut.

U ljudskoj je prirodi da se zaljubljuju u osobe koje su ponekad fizički privlačnije od njih samih, no to nije uvijek dobro za vezu. Iako većina ljudi automatski pomisli da je to zato što je fizički privlačnija osoba u mogućnosti lako 'zamijeniti' svog partnera, to zapravo nije tako. Najčešće ovakve veze propadaju zbog ljubomore i opsesivnosti koju gaji partner koji je potencijalno manje fizički privlačan.

Nadalje, Fugère kaže da bi se parovi koji su bili prijatelji prije nego što su postali romantični par mogli izvući s većim razlikama u privlačnosti. Fizička privlačnost može biti manje važna za inicijaciju ili održavanje veze ako joj je prethodilo dugogodišnje i pravo prijateljstvo.

Posjeti joomboos.24sata.hr