Bez srama 1748 pregleda 15. travnja 2023.

Istraživanje: Ovaj tip braka se najčešće raspada

canva

Muškarci koji ožene ovakav tip žene imaju veću vjerojatnost da će se razvesti

S brakom dolazi i mogućnost razvoda. Razmišljanje o stopi razvoda prije vjenčanja može ugroziti vašu sreću, ali to je nešto o čemu biste trebali razmisliti prije nego što se vjenčate, piše yourtango.

 | Autor: canva canva Ako se želite kloniti slomljenog srca, dobar savjet za vezu je da izbjegavate određene tipove žena. Kako se ispostavilo, prema istraživanjima, vjenčanje s nekim ženama u odnosu na druge može uvelike povećati rizik od razvoda.

"Razna istraživanja sugeriraju da parovi koji ne odgovaraju jedno drugome u svojim približnim razinama fizičke privlačnosti imaju tendenciju manje uspješne romantične veze”, rekla je Madeleine Fugère, profesorica socijalne psihologije na Državnom sveučilištu Eastern Connecticut.

 | Autor: Canva Canva U ljudskoj je prirodi da se zaljubljuju u osobe koje su ponekad fizički privlačnije od njih samih, no to nije uvijek dobro za vezu. Iako većina ljudi automatski pomisli da je to zato što je fizički privlačnija osoba u mogućnosti lako 'zamijeniti' svog partnera, to zapravo nije tako. Najčešće ovakve veze propadaju zbog ljubomore i opsesivnosti koju gaji partner koji je potencijalno manje fizički privlačan.

Nadalje, Fugère kaže da bi se parovi koji su bili prijatelji prije nego što su postali romantični par mogli izvući s većim razlikama u privlačnosti. Fizička privlačnost može biti manje važna za inicijaciju ili održavanje veze ako joj je prethodilo dugogodišnje i pravo prijateljstvo.

Tvoja reakcija?