Nova vrsta veze: Što je poliamorija

Web
U zadnje je vrijeme posebno popularna poliamorija, nova vrsta veze.
Vidi originalni članak

Znaš li i ti osobu koja ima više od jednog partnera ili si se opekao/la na vlastitoj koži kada si mislila da hodaš s frajerom snova, a ispostavilo se da on ima još nekoliko cura sa strane? 

Riječ je o sve popularnijoj poliamoriji ili tzv. višeljublju, situaciji u kojoj održavaš intimne osobe (ne moraju nužno biti seksualni, mogu biti i romantični) s više od jedne osobe. Naravno, u situaciji poliamorije sve osobe kojoj su u toj vezi svjesni su postojanja drugih partnera. 

via GIPHY

Poliamorija je sve češća, a postavlja se pitanje hoće li monogamija uskoro izumrijeti? 

Prošle je godine Internet posebno zaokupirao slučaj Glorie Jackson-Nefertiti koja je izjavila kako je u vezi s dečkom već devet godina, ali u njezinom životu postoji još jedan muškarac, odnosno "partner za igru" kojeg također viđa zadnjih nekoliko godina. Najbolje od svega je što se njezini partneri poznaju i dobri su prijatelji. 

via GIPHY

- Moj dečko je zapravo oženjen već dvije godine, iako je sa ženom u vezi već 15 godina. Pjevala sam na njihovom vjenčanju. - izjavila je Gloria. 

Iako se nama ovo možda čini malo bolesno, jedan od glavnih razloga zašto se ljudi odluče imati vezu s više partnera je eksperimentiranje i činjenica da nas jedan partner ne može zadovoljiti (ne nužno samo seksualno). 

Također, veliki problem poliamorije je ljubomora. Ako si ljubomorna osoba trebaš se zapitati možeš li biti u takvoj vezi gdje si svjestan/na da tvoj partner ili partnerica ima još nekoliko partnera sa strane.

via GIPHY

Trebaš se zapitati za kakvu si vrstu veze? Imaš li problema s održavanjem jedne veze ili si pak toliko zaljubljiva osoba da svaki dan pronađeš nekog drugog? 

Riješi kviz i saznaj koliko se brzo zaljubljuješ. 

Ekipa došao je i taj dan, pomozite izabrati novi logo serije Isti san! 

Posjeti joomboos.24sata.hr