Otkrivamo ti ovih 10 mitova o kondomima

beducated.com
Vrijeme je da napokon doznaš što lažu kada kažu ove stvari o kondomima...
Vidi originalni članak

Kondomi su najčešći način kontracepcije jer su svima dostupni, jednostavni su za upotrebu, sprječavaju neželjenu trudnoću i ono najbitnije – prijenos spolnih bolesti. Ovo ”čudo od lateksa” kako ga još nazivaju u upotrebi je još od 18. stoljeća, dok se na tržištu nalazi preko 100 godina (prvi gumeni kondomi počeli su se proizvoditi 1844.). Bez obzira što živimo u 21. stoljeću, statistika pokazuje da svaka četvrta tinejdžerica ima prenosivu spolnu bolest, dok je svaki peti dečko prijenosnik.

via GIPHY

Pitanje koje ti postavljamo je koliko zapravo dobro poznaješ kondome? Uvjeri se sam/a!

MIT BROJ 1: KONDOMI SPRJEČAVAJU UŽITAK TIJEKOM SEKSA.

ISTINA: Jedna od najčešćih mitova o kondomima već godinama stoji na prvom mjestu. Danas se kondomi rade od gotovo neprimjetnog lateksa koji je toliko tanki da ga je teško uočiti. Uostalom, kada koristiš kondom ne trebaš razmišljati o neželjenoj trudnoći ili prijenosu spolnih bolesti.

MIT BROJ 2: ”ZA SVAKI SLUČAJ STAVI DVA KONDOMA”.

ISTINA: Ako ti je itko ikada ovo rekao, potisni to negdje duboko u glavi i koristi samo jedan! Zašto? Dva kondoma stavljeni jedan preko drugog samo povećavaju šansu za pucanjem jer se trljaju međusobno, a mogu i skliznuti s penisa.

via GIPHY

MIT BROJ 3: STAVLJANJE LUBRIKANTA NA KONDOM MOŽE SPRIJEČITI PUCANJE.

ISTINA: Lubrikant olakšava seksualni odnos i smanjuje trenje kada se ne koristi kondom. Zapravo, ako staviš lubrikant na kondom postoji velika vjerojatnost da će se on oštetiti.

MIT BROJ 4: KONDOMI ČESTO PUCAJU.

ISTINA: Da kondomi često pucaju ne bi bili najkorišteniji način kontracepcije, niti bi ih doktori preporučali tinejdžerima i mladima. Kondome nemoj koristiti ako im prođe rok trajanja, te ako su dugo bili izloženi svjetlosti jer to može dovesti do pucanja.

via GIPHY

MIT BROJ 5: KODNOM NIJE ZA ORALNI SEKS.

ISTINA: Na uputstvima o korištenju kondoma preporuča se da se ne koriste zubi, te nikakvi drugi oštri predmeti. No, bitno je napomenuti kako se spolne bolesti prenose i oralnim putem, pa te stoga savjetujemo da ga koristiš i za oralni seks.

MIT BROJ 6: KONDOMI NE ŠTITE 100% OD SPOLNIH BOLESTI

ISTINA: Možda ne štite 100%, ali štite 98%. Doslovno. Istraživanja su pokazala kako su kondomi savršena zaštita od spolnih bolesti i neželjene trudnoće. To dokazuje i činjenica da je godišnje u svijetu prodano preko 5 bilijuna kondoma.

MIT BROJ 7: KONDOME JE DOBRO DRŽATI U NOVČANIKU

ISTINA: Iako su na taj način s tobom uvijek kad ti zatrebaju, novčanik koristiš nekoliko puta na dnevnoj bazi i na taj način se kondom može oštetiti, a onda je beskoristan.

MIT BROJ 8: DEČKI TREBAJU VODITI BRIGU O KONDOMIMA

via GIPHY

ISTINA: Svatko treba voditi brigu za vlastito zdravlje – u ovom slučaju zaštitu. To ne znači da dečki zbog toga što imaju penis moraju uvijek imati i kondome sa sobom. Cure, ako vas je sram kupovati kondome razmišljajte o sigurnoj zaštiti!

MIT BROJ 9: KONDOMI SU SKUPI

ISTINA: Kondomi su najjeftiniji od svih vrsta kontracepcije, odnosno super su jeftini kada si svjestan/na posljedica seksa bez kondoma. Prosječna cijena kondoma je 20 kuna.

MIT BROJ 10: KONDOME MOŽEŠ KUPITI SAMO AKO SI DOVOLJNO STAR/A

ISTINA: Za razliku od alkohola i cigareta, ne postoji dobna granica za kondome. Doslovno ih možeš kupiti bilo gdje i bilo kad, a vjeruj nam nema ti razloga biti neugodno jer su blagajnice/blagajnici skroz imuni na to!

Kupi kondome bez blamiranja!

Stigao nam novi broj JoomBoos VideoStar magazina u kojem smo, samo za vas, pripremili hrpu iznenađenja. Možete odabrati između dvije naslovnice. Na jednoj se nalazi zločesti dečko YouTubea Logan Paul, a na drugoj jedna od najpopularnijih hrvatskih YouTuberica SaamoPetra

Na više od 120 strana pročitajte ekskluzivni intervju s popularnim YouTuberom Davorom Gerbusom i saznajte kako se nosi s hejterima. Tu je i intervju s licem s naslovnice - Petrom Dimić koja samo za vas otkriva kako pronaći pravu ljubav. 

U novom broju pročitajte i avanturu života JoomBoos novinarke Neli, koja je s 19 godina stavila ruksak na leđa i hrabro se uputila u Indiju. 

Bratska ljubav jedna je od najboljih i najiskrenijih veza, no ponekad nas braća i sestre izluđuju. Doznaj kako preživjeti s njima pod istim krovom. Svi znamo da nije lijepo manipulirati s roditeljima, ali JoomBoos daje trikove kako da ti ipak starci ispune svaku želju. 

Ne propusti odlične modne savjete i pročitaj kako isfurati jednu od najpopularnijih boja sezone. Otkrij pedeset nijansi žute i saznaj kako uvijek biti trendi u školi. 

U petak na kioscima potraži i super cool dar - personalizirane kartice s motivacijskom porukom koju su ručnu potpisali najpoznatiji hrvatski YouTuberi. 

Posjeti joomboos.24sata.hr