Radite ovo prije spavanja i sigurno ćete izgubiti kilograme!

Dreamstime
Vaši snovi su upravo postali stvarnost...
Vidi originalni članak

Ako ste i vi jedan od "sretnika" koji se uporno borite protiv suvišnih kilograma, ali nikako da dobijete tu bitku, sigurno ste bar jednom maštali kako bi bilo divno da možete gubiti kilograme dok spavate. Iako to zvuči predobro da bi bilo istinito, stručnjaci ističu kako postoje trikovi uz koje i taj san može postati stvarnost. 

Osim što su istraživanja pokazala da kvalitetan san zaista može pomoći pri mršavljenju, otkriveno je kako i stvari koje radite prije spavanja imaju utjecaj na gubitak kilograma. 

Joga 

Možda vam se joga ne čini kao sport koji pomaže u mršavljenju, ona će vam pomoći da se potpuno opustite, ali i da brže zaspite.  

Mliječni proizvodi

Konzumiranje mliječnih proizvoda prije spavanja pomoći će vam da izbjegnete osjećaj gladi tijekom noći, što znači da su manje šanse da ćete se probuditi i potražiti neki noćni zalogaj. Osim toga, mliječni proizvodi pomažu pri izgradnji mišićnih tkiva tijekom sna, a jačanje mišića je najbolji način da se pokrene metabolizam.

Ugasite svjetlo

Pojedina istraživanja su pokazala kako osobe koje spavaju u zatamnjenim prostorijama imaju 21% šanse da izbjegnu debljinu u odnosu na one koji vole spavati s upaljenim svjetlom. 

Smanjite grijanje

Osim što će vam niža sobna temperatura omogućiti bolji san, spavanje u svježijoj sobi ubrzava metabolizam jer tijelo proizvodi zdrave masti na niskim temperaturama, a te masti potiču brže sagorijevanje kalorija.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Posjeti joomboos.24sata.hr