'Avocado bread' je najnovija opsesija ljudi na internetu

canva/youtube
'Banana bread' dugo je slovio za jedan od najomiljenijih brzinskih deserata, no ako ti je ova slastica već pomalo dosadila, ne brini jer ti sada donosimo recept za - 'avocado bread'
Vidi originalni članak

Svi pamtimo ono razdoblje karantene kada nam se činilo da cijeli svijet peče samo 'banana bread' i, zapravo, ta tvrdnja nije bila baš daleko od istine. No, s vremenom je nekima ovaj desert pomalo dosadio i bacili su se u potragu za novim i inovativnijim receptima. Ako i ti spadaš u tu skupinu, na pravom si mjestu jer, kako piše Her, tron 'banana breada' zauzeo je 'avocado bread', a mi ti, u nastavku, donosimo recept. 

Sastojci: 

  • Jedna šalica oštrog brašna
  • Jedna žličica praška za pecivo
  • Malo cimeta
  • Prstohvat soli
  • 50 grama maslaca sobne temperature
  • Pola šalice šećera
  • Jedno veliko jaje
  • Nekoliko kapi arome vanilije
  • Pola avokada
  • Žličica soka od limuna ili limete

Postupak: 

Za početak, uključi pećnicu na 180 stupnjeva da se zagrije. Potom, u jednoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo,cimet i sol. U drugoj posudi miksaj maslac i šećer dok ne dobiješ glatku i prozračnu smjesu. Zatim umiješaj jaje i ekstrakt vanilije pa dodaj gnječeni avokado (pazi da ti ne ostanu komadići) i sok limete ili limuna. 

U tu smjesu nježno i polako umiješaj suhe sastojke iz prve posude. Dobivenu smjesu (koja je vrlo gusta) izlij u kalup za pečenje, kojeg si prethodno obložila papirom za pečenje i peci 35 do 45 minuta. Kada je 'kruh' gotov, pričekaj da se u potpunosti ohladi prije nego ga poslužiš. I to je to!

Uživaj!

 

NOVI JOOMBOOS VIDEOSTAR MAGAZIN POTRAŽITE NA KIOSCIMA!

Posjeti joomboos.24sata.hr