'Banana bread' dugo je slovio za jedan od najomiljenijih brzinskih deserata, no ako ti je ova slastica već pomalo dosadila, ne brini jer ti sada donosimo recept za - 'avocado bread'
Svi pamtimo ono razdoblje karantene kada nam se činilo da cijeli svijet peče samo 'banana bread' i, zapravo, ta tvrdnja nije bila baš daleko od istine. No, s vremenom je nekima ovaj desert pomalo dosadio i bacili su se u potragu za novim i inovativnijim receptima. Ako i ti spadaš u tu skupinu, na pravom si mjestu jer, kako piše Her, tron 'banana breada' zauzeo je 'avocado bread', a mi ti, u nastavku, donosimo recept.
Sastojci:
- Jedna šalica oštrog brašna
- Jedna žličica praška za pecivo
- Malo cimeta
- Prstohvat soli
- 50 grama maslaca sobne temperature
- Pola šalice šećera
- Jedno veliko jaje
- Nekoliko kapi arome vanilije
- Pola avokada
- Žličica soka od limuna ili limete
Postupak:
Za početak, uključi pećnicu na 180 stupnjeva da se zagrije. Potom, u jednoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo,cimet i sol. U drugoj posudi miksaj maslac i šećer dok ne dobiješ glatku i prozračnu smjesu. Zatim umiješaj jaje i ekstrakt vanilije pa dodaj gnječeni avokado (pazi da ti ne ostanu komadići) i sok limete ili limuna.
U tu smjesu nježno i polako umiješaj suhe sastojke iz prve posude. Dobivenu smjesu (koja je vrlo gusta) izlij u kalup za pečenje, kojeg si prethodno obložila papirom za pečenje i peci 35 do 45 minuta. Kada je 'kruh' gotov, pričekaj da se u potpunosti ohladi prije nego ga poslužiš. I to je to!
Uživaj!
NOVI JOOMBOOS VIDEOSTAR MAGAZIN POTRAŽITE NA KIOSCIMA!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.