Često se prejedate? Možda znamo razlog ovoj navici...
Kad je riječ o porocima, većini prvo na pamet padaju pušenje, kockanje ili alkohol, no jeste li znali da se i hrana može smatrati porokom? Naime, kao što mnogi u stresnim situacijama posežu za cigaretom, neki će posegnuti za hranom, osobito onom ekstra kaloričnom kao što su pizza, sladoled i drugi junk food. Prema jednom švicarskom istraživanju, postoje određeni tipovi ljudi za koje je izglednije da će se bespotrebno prejedati čim nešto krene po zlu, piše Your Tango. Evo koji su to 'tipovi'.
Ova četiri tipa osobnosti su najsklonija prejedanju:
1. Osjetljivi ljudi
S razlogom u gotovo svim romantičnim komedijama možemo primijetiti da glavni lik nakon gadnog prekida jede sladoled iz najveće posude ikad. Studije su pokazale da je prejedanje slatkišima i junk foodom nešto što je definitivno povezano s negativnim emocijama.
2. Ekstroverti
Svi bi, sigurno, pretpostavili da su introverti oni koji u udobnosti svoga doma redom prazne frižider, no situacija je malo drugačija. Zapravo, ekstroverti su ti za koje je najvjerojatnije da će pretjerati u konzumiranju hrane. Razlog tomu je jednostavan - ekstroverti puno više izlaze, samim time i puno češće jedu vani, a svi znamo da su porcije u restoranima puno veće nego što bismo mi sami sebi pripremili.
3. Neurotični ljudi
Istraživanja su pokazala da su neurotični ljudi također i žrtve prejedanja. Najveći uzrok toga je njihova nestabilnost pa hranom pokušavaju napraviti neki balans.
4. Ljudi koji stalno svima ugađaju
Ako si jedna od onih osoba koja ne podnosi konflikt i želi svima ugoditi, već znaš što ćemo ti reći... Broj obližnje pizzerije ti je sigurno na brzom biranju.
Pronalazite li se u nekom od ovih 'tipova'...?
Ljetni JoomBoos magazin je na kioscima - nikad više poklona, nikad bolje priče, nikad zabavniji posteri!
Pogledajte video dana: