Cijelo vrijeme nosite pogrešne cipele! Znate li zašto?

Čak 90 posto djevojaka nosi pogrešan model cipela koje može loše utjecati na njihovo zdravlje
Vidi originalni članak

Obuća koja ne pristaje vašem stopalu može ozbiljno ugroziti vaše zdravlje. Od neispravnog držanja tijela, do bolova, pa čak i različitih ozlijeda.

Kad je kupovina obuće u pitanju, prvi savjet koji svi trebaju uzeti u obzir, odnosi se na večernju kupovinu kada su stopala pomalo otečena, preporučuje Telegram. Upravo zbog krivog odabira cipela čak 90 posto djevojaka nosi preuske cipele. Ako niste sigurni pripadale ti i vi toj (velikoj) skupini, provjerite pronalazite li se u nekom od ovih pet znakova:

1. Nosite isti broj cipela već dugi niz godina

Tijekom godina svod stopala se spušta i zato se naše stopalo širi, a samim time se povećava i broj cipela koji nosimo. 

2. Nožnim prstima dodirujete vrh cipela

Jedno od glavnih pravila prilikom odabira cipela je da u njima imate bar malo prostora između prstiju i vrhova cipela. Drugim riječima, trebali biste moći pomicati prste u cipelama. 

3. Žuljevi, zadebljanja i oštećenja na noktima

Sve ove povrede upućuju na to da vam cipela ne pristaje te da iritira stopalo. Pritisak koji stvara može dovesti do zadebljanja kože, povrede zglobova ili pak do pojave kurijih očiju i uraslih noktiju.

4. Bolni mišići s unutarnje strane stopala

Ovaj se problem javlja kada su vam cipele prevelike i ne podupiru dovoljno nogu pa mišićima instiktivno spriječavate da cipela isklizne. 

5. Iznošene tenisice

Ako primjećujete da se vaše tenisice naginju na jednu stranu kad ih položite na ravnu površinu, jasno je da su u potpunosti iznošene te da biste trebali nabaviti nove.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)
Posjeti joomboos.24sata.hr