Evo kako otkriti koja boja kose vam najbolje pristaje!

Canva/Opinionstage
Ako niste sigurni koja boja kose će najbolje odgovarati tonu vaše kože i tako učiniti da izgledate svježe i odmorno, nastavite čitati jer vam u nastavku donosimo dva trika s kojom ćete uvijek odrediti idealnu boju kose za sebe
Vidi originalni članak

Sigurno vam se barem jednom dogodilo da ste odlučili obojiti kosu i u frizerskom salonu bili prezadovoljni dobivenim rezultatom, a kada ste došli kući i pogledali svoju boju na drugačijem svjetlu, ostali pomalo razočarani jer nešto ne štima. Ako ne možete dokučiti što točno nije u redu, najvjerojatnije se radi o tonu boje koji ne odgovara podtonu vaše kože.

Kako se ovakve situacije više ne bi događale, stručnjaci za kosu i frizeri hollywoodskih celebrityja odlučili su otkriti dva trika s kojima ćete odrediti podton svoje kože i najbolje ga iskombinirati s bojom kose, piše She Finds.

Boja vena

Frizer mnogih svjetskih celebrityja Michael Canale, stoji iza metode analiziranja boje vena kako bismo odredili koja boja kose nam najbolje odgovara. "Pogledajte svoje zapešće pa pogledajte jesu li vaše vene plave ili zelene. Ako su plave, vaš podton je hladniji, a ako su vaše vene zelene, imate topli podton", objašnjava.

Onima s hladnim podtonom više odgovaraju hladnije boje kose s pepeljastom bazom, odnosno više platinaste boje. Onima s toplijim podtonom najviše odgovaraju smeđe nijanse sa zlaćanim i blago ružičastim tonovima. 

Boja očiju 

Ako još uvijek niste sigurni koje boje su vaše vene, isprobajte trik s očima. Stilistica Natalie Sibert kaže kako se ton naše kože mijenja sezonski, ovisno o godišnjem dobu, ali da naša boja očiju uvijek ostaje ista. "Najbolja boja kose je ona koja će odgovarati vašim očima", govori Natalie. 

"Ako imate zelene oči, više će vam odgovarati topliji tonovi kose. Ako su vaše oči sive ili plave, istaknite ih pramenovima hladnijih tonova, a ako su vaše oči smeđe, isprobajte bogate smeđe tonove", objašnjava Natalie. 

Hoćete li iskoristiti ove trikove prilikom idućeg bojanja kose? 

 

Trkni na kiosk Tiska po svoj novi JoomBoos Videostar magazin!

Posjeti joomboos.24sata.hr