Koji razdjeljak je idealan za tvoj oblik lica?

Dreamstime
Jednostavnim potezom promjene razdjeljka možeš drastično promijeniti svoj izgled
Vidi originalni članak

Najlakši način promjene frizure i osvježavanja izgleda je promjena razdjeljka kose na glavi. Tako ćeš promijeniti frizuru bez "bolnog" susreta sa škarama i frizerom. Većina nas kroz godine pronađe prirodni razdjeljak i neumorno ga se drži, no pitanje je odgovara li ti upravo taj razdjeljak najbolje tvome obliku lica ili možda ističe tvoje nedostatke?

Bilo da imaš srcoliko, okruglo, četvrtasto ili ovalno lice, postoji određen tip razdjeljka koji će ti najbolje pristajati.

Srcoliko lice

Srcoliko lice je široku čeljust koju je najlakše vizualno izduljiti razdjeljkom na sredini, ali samo ako imate dugu kosu. Ako imate kratku kosu taj razdjeljak će dodatno naglasiti proširenost lica u području obraza. U tom slučaju bolji odabir je razdjeljak na stranu.

Okruglo lice

Djevojkama s okruglim licem najbolje će pristajati duboki razdjeljak sa strane. Ovakvom licu potrebna je "zavjesa" kose koja će izdužiti lice, donijeti ravnotežu crtama lica i dati mu formu.

Četvrtasto lice

Dubok razdjeljak sa strane će smekšati crte čela i čeljusti, a stepenasta kosa sakrit će oštrije linije lica. 

Ovalno lice

Ovom obliku lica pristaju svi razdjeljci! Možeš se igrati različitim stranama razdjeljaka i dužinama kose te na najlakši način napravi mini transformaciju svog izgleda.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Posjeti joomboos.24sata.hr