Lice prekriveno aknama izliječila sama - jednu stvar je izbacila iz prehrane

Olivia Rodrigo Instagram
Sada sudjeluje na natjecanjima na ljepotu i ima važnu poruku za sve koje muči isti problem
Vidi originalni članak

Često slušamo od raznih ljepotica kako sebe treba prihvatiti takvima kakvi jesmo - no kada ti je lice prekriveno aknama, zna svatko tko se bori(o) s tim problem, to je nešto teže učiniti. 

Prištići i akne su nam na licu, na udaru svačijeg pogleda i mnoge mlade (ali i odrasle) muči taj problem koji itekako utječe na njihovo samopouzdanje - zato je uvijek dobro kad se pojavi netko poput Rachel Crawley tko progovara o ovom problemu, dok istovremeno i sam prolazi kroz to. 

- Zadirkivali su me cijelo djetinjstvo i nikada nisam htjela biti bez šminke. Kada se približilo prvo natjecanje ljepote s mojih 18 godina, odbila sam priliku jer sam bila nesigurna zbog svog lica - započinje svoju priču 22-godišnjakinja.

Sada dokumentira svoj napredak s licem na Instagramu, a kako tvrdi, oporavak od teških akni najviše može zahvaliti izbacivanju šećera iz prehrane. 

- Natpisi '100% prirodno' često uopće nisu točni, tako da sama radim svoje slastice i hranu i od tada primjećujem veliki napredak nabolje. Savjetujem svima da pokušaju s prirodnim putem. DUga je to borba, ali moguće je pobijediti - priča Rachel.

Ovako su izgledali njeni rezultati nakon 'samo' 7 tjedana pridržavanja prehrane:

Liječnici se slažu kako prehrana utječe, ali nije jedini uzrok. U pitanju su hormoni ili zdravstveni problem poput policističnih jajnika, ali je činjenica kako šećer stvara plodno tlo za bakterije -  s druge strane, kod nekih akne može aktivirati gluten ili mliječni proizvodi, tvrdi većina istraživanja na ovu temu.

Smanjiti unos rafiniranog šećera je metoda koja svakako ne može naštetiti, a ako pomogne - tim bolje. Nemojte odustati!

 

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)
Posjeti joomboos.24sata.hr