Ova mjesta iz 'Sumrak sage' zaista možeš posjetiti

TwilightSwanHouse, TheAdventuresOfArloren,Twilight/Instagram
'Sumrak saga' je jedan od onih filmova koje ili obožavate ili mrzite. Članak koji slijedi je za ovu prvu skupinu koja, i cijelo desetljeće nakon ove sage, i dalje mašta o tome da barem jednom posjeti sva mjesta na kojima su, barem na kratko, boravili mnogima omiljeni vampiri
Vidi originalni članak

Iako je prošlo gotovo deset godina od kada je snimljen zadnji nastavak 'Sumrak sage', ljubav prema omiljenim vampirima se, očito, ne smanjuje. Svi još uvijek jako dobro pamtimo u koji se grad Bella doselila, kako je izgledala kuća njezinog oca, ali i plažu na kojoj se Bella družila sa svojim društvom i sigurno smo barem jednom pomislili "eh, da sam barem sada tamo". Ta želja nam se može svima ostvariti jer mnoga mjesta na kojima se snimala ova kultna saga možemo vidjeti uživo. U nastavku slijedi popis kultnih Twilight mjesta koja svakako morate posjetiti ako obožavate ove filmove i knjige.

1. Carver Café

U ovom caféu je Bellin otac Charlie svakodnevni gost, a to je, također, i jedno od prvih mjesta koje je Bella posjetila nakon što se preselila u Forks. Ako se ikada zaputiš u Oregon, ovaj café se nalazi na adresi 16471 Clackamas Highway, Damascus.

2. Plaža La Push

Čak i ako nisi zakleti fan 'Sumrak sage', za plažu La Push i Bellin razgovor s Jacobom koji se ondje odvio, moraš znati. Ovu plažu možeš pronaći u Oregonu, ali pod nazivom Cannon Beach. Bilo bi baš fora da su ju preimenovali u La Push, zar ne?!

3. Charlijeva kuća

Ovu kuću ne samo da možeš posjetiti nego u njoj možeš i prespavati! Twilight ugođaj će biti potpun jer unutrašnjost kuće je uređena baš kao i u filmovima, a društvo ti mogu praviti i kartonske figure omiljenih likova (u pravoj veličini, naravno). Charlijeva i Bellina kuća nalazi se na adresi 184 S. 6th Street, St. Helens u Oregonu. Ali, ako si već sada krenula pakirati kofere, savjetujemo ti da malo pričekaš jer su noćenja u ovoj kući rezervirana i do godinu dana unaprijed... 

4. Multnomah slap

Možemo se kladiti da one precool scene igranja baseballa nitko ne može izbaciti iz glave od onog trenutka kada smo ih prvi put vidjeli. Upravo te scene su se odvile pored slapa Multnomah koji se, također, nalazi u Oregonu i to na adresi 5000 Historic Columbia River Highway, Cascade Locks. 

5. Znak dobrodošlice u Forks

Kakav bio to bio Sumrak izlet, a da ne posjetiš grad u kojemu se sve odvilo? Ondje se još uvijek nalazi hrpa rekvizita i kostima sa snimanja koje jednostavno moraš vidjeti, ali uz sve to, za Instagram moraš imati fotku sa znakom dobrodošlice, tako da svi mogu biti sigurni da si definitivno bio ili bila tamo. 

Tko je već spreman za putovanje?

 

 

Ljetni JoomBoos magazin je na kioscima - nikad više poklona, nikad bolje priče, nikad zabavniji posteri!

POGLEDAJTE VIDEO DANA:

Posjeti joomboos.24sata.hr