Ovaj kolač od čokolade gotov je za čas, a čak se ni ne peče

cooxwunderform/instagram
Ako još uvijek nisi odlučio ili odlučila kakav desert ćeš pripremati ovog vikenda, a treba ti neka brzinska ideja jer nemaš mnogo vremena za pripremu, imamo savršen recept za tebe. Za ovaj njemački klasik nije ti potrebno previše sastojaka, a čak ga nije niti potrebno peći
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 200 g keksa s maslacem
  • 150 g tamne čokolade
  • 450 g mliječne čokolade
  • 150 grama kokosovog ulja
  • 1 šalica vrhnja za šlag
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 3 žlice šećera
  • 2 žlice ruma (prema želji)

Postupak:

Kalup za kolače obloži aluminijskom folijom. Čokoladu izlomi na komadiće pa ju zajedno s kokosovom masti otopi u srednje velikom loncu na laganoj vatri, neprestano miješajući. Zatim dodaj vrhnje, šećer i vaniliju pa miješaj dok smjesa ne postane glatka. Prema želji ulij rum i promiješaj.

Kalup premaži tankim slojem čokolade pa slaži kekse na dno pazeći da ne dodiruju bočne stranice. Premaži čokoladnom kremom pa složi novi red keksa i nastavi dok ne potrošiš sastojke, ali pazi da završiš sa čokoladnim slojem.

Kalup prekrij folijom i ostavi u hladnjaku barem tri sata. Kasnije ga izvadi iz kalupa ili, ako imaš kalup kojemu se odvajaju stranice, odvoji ih pa nareži kolač i posluži ga. 

I to je to! Uživaj u ovom desertu!

 

POGLEDAJTE JEDNU EPIZODU 'TEINIH DNEVNIKA':

Posjeti joomboos.24sata.hr