Ako još uvijek nisi odlučio ili odlučila kakav desert ćeš pripremati ovog vikenda, a treba ti neka brzinska ideja jer nemaš mnogo vremena za pripremu, imamo savršen recept za tebe. Za ovaj njemački klasik nije ti potrebno previše sastojaka, a čak ga nije niti potrebno peći
Sastojci:
- 200 g keksa s maslacem
- 150 g tamne čokolade
- 450 g mliječne čokolade
- 150 grama kokosovog ulja
- 1 šalica vrhnja za šlag
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 3 žlice šećera
- 2 žlice ruma (prema želji)
Postupak:
Kalup za kolače obloži aluminijskom folijom. Čokoladu izlomi na komadiće pa ju zajedno s kokosovom masti otopi u srednje velikom loncu na laganoj vatri, neprestano miješajući. Zatim dodaj vrhnje, šećer i vaniliju pa miješaj dok smjesa ne postane glatka. Prema želji ulij rum i promiješaj.
Kalup premaži tankim slojem čokolade pa slaži kekse na dno pazeći da ne dodiruju bočne stranice. Premaži čokoladnom kremom pa složi novi red keksa i nastavi dok ne potrošiš sastojke, ali pazi da završiš sa čokoladnim slojem.
Kalup prekrij folijom i ostavi u hladnjaku barem tri sata. Kasnije ga izvadi iz kalupa ili, ako imaš kalup kojemu se odvajaju stranice, odvoji ih pa nareži kolač i posluži ga.
I to je to! Uživaj u ovom desertu!
POGLEDAJTE JEDNU EPIZODU 'TEINIH DNEVNIKA':
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.