Piletina i burgeri su out, sada se na roštilju peče pizza
Svi se možemo složiti da su miris i okus roštilja definitivno jedna od stavki kojima definiramo ljeto. Uz klasičnu hranu (piletina, kobasice, burgeri itd.) koja se nalazi na svakom roštilju, sada se tu može naći i – pizza.
Za ovaj način pripreme pizze ti ne treba kamen ili ploča za pizzu nego ju samo možeš položiti direktno na rešetku roštilja. Tako će korica na tijestu će biti savršene teksture, a sočnost će joj dati sastojci koje odlučiš dodati, piše Her.
Kako ispeći pizzu na roštilju
Prvo stavi peći tijesto i peci ga do tri minute s jedne strane. Kada je jedna strana tijesta pečena, okreni ga i na njega stavi sve sastojke koje želiš i peci dok ne budu gotovi ili dok se sir ne otopi.
Evo nekoliko savjeta kako dobiti savršenu pizzu
1. Pripremi sastojke za nadjev na vrijeme
Sve sastojke koje želiš staviti na pizzu pripremi prije nego ju staviš peći jer se pizza na roštilju peče zaista brzo tako da nemoj sjeckati povrće dok se tijesto peče. Sve narezane sastojke imaj u blizini tako da ih možeš posložiti čim jedna strana tijesta bude gotova
2. Na pizzu možeš dodati sastojke kao što su pesto, rajčica, mozzarella, pršut, paprika, tikvice… Ma što god poželiš!
Hoće li se na tvom roštilju sljedeći put naći i pizza?