Razmažen ili ambiciozan: Što poredak rođenja otkriva o tebi?

layz_yt@instagram
Imaš brata ili sestru? Jesi li znao da poredak rođenja itekako određuje tvoju osobnost?
Vidi originalni članak

Jedinac si? Sigurno si razmažen. Imaš stariju sestru? Sigurno si ljubomorna na nju. Neovisno o tome jesi li jedinac ili imaš brata ili sestru, zasigurno si se susreo s brojnim predrasudama na svoj račun. Ipak, možda je baš u tim predrasudama više istine, nego što to očekuješ. 

Istraživanja su pokazala da ipak nema istine u predrasudama, a ako ih i ima izvučene su iz konteksta

Stručnjaci su otkrili da su jedinci mnogo zreliji od svojih vršnjaka jer su često okruženi odraslima. Oni u ranoj dobi postaju neovisni i samostalni, i pokazuju snažnu želju za uspjehom što im često stvara problem u suradnji s drugim ljudima. Upravo zbog toga se često misli da su razmaženi. Zbog snažne brige roditelja, jedinci postaju pretjerano odgovorni, a u slučaju da dobiju brata ili sestru, vole uzimati stvari u svoje ruke i zapovijedati.

Istraživanja pokazuju da su drugorođena djeca jako fleksibilna i vole surađivati. Ona se obično moraju "boriti" sa svojom starijom braćom zbog čega su često upravo oni ti koji brinu o pravilima i poretku

Najmlađa djeca obično su slobodnog duha i zabavnija od ostalih članova obitelji jer roditelji prema njima nisu pretjerano zaštitnički nastrojena kao što je to slučaj kod prvog djeteta. Zbog toga su najmlađi članovi obitelji okarakterizirani kao bezbrižni i glupavi

Imaš li ti mlađeg brata ili stariju sestru? Misliš li da su ova istraživanja u pravu? Glasaj u našoj anketi i pokaži koliko ima najstarije braće i sestara, najmlađe ili zlatne sredine.

 

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)
 

 

Posjeti joomboos.24sata.hr