Fancy a. f. 1341 pregleda 20. studenoga 2017.

Razmažen ili ambiciozan: Što poredak rođenja otkriva o tebi?

layz_yt@instagram

Imaš brata ili sestru? Jesi li znao da poredak rođenja itekako određuje tvoju osobnost?

Jedinac si? Sigurno si razmažen. Imaš stariju sestru? Sigurno si ljubomorna na nju. Neovisno o tome jesi li jedinac ili imaš brata ili sestru, zasigurno si se susreo s brojnim predrasudama na svoj račun. Ipak, možda je baš u tim predrasudama više istine, nego što to očekuješ. 

Istraživanja su pokazala da ipak nema istine u predrasudama, a ako ih i ima izvučene su iz konteksta

 | Autor: Beyonce/Instagram Beyonce/Instagram

Stručnjaci su otkrili da su jedinci mnogo zreliji od svojih vršnjaka jer su često okruženi odraslima. Oni u ranoj dobi postaju neovisni i samostalni, i pokazuju snažnu želju za uspjehom što im često stvara problem u suradnji s drugim ljudima. Upravo zbog toga se često misli da su razmaženi. Zbog snažne brige roditelja, jedinci postaju pretjerano odgovorni, a u slučaju da dobiju brata ili sestru, vole uzimati stvari u svoje ruke i zapovijedati.

Istraživanja pokazuju da su drugorođena djeca jako fleksibilna i vole surađivati. Ona se obično moraju "boriti" sa svojom starijom braćom zbog čega su često upravo oni ti koji brinu o pravilima i poretku

Najmlađa djeca obično su slobodnog duha i zabavnija od ostalih članova obitelji jer roditelji prema njima nisu pretjerano zaštitnički nastrojena kao što je to slučaj kod prvog djeteta. Zbog toga su najmlađi članovi obitelji okarakterizirani kao bezbrižni i glupavi

Imaš li ti mlađeg brata ili stariju sestru? Misliš li da su ova istraživanja u pravu? Glasaj u našoj anketi i pokaži koliko ima najstarije braće i sestara, najmlađe ili zlatne sredine.

 

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)
 

 | Autor:

 

Tvoja reakcija?