Saamopetraa i BiBi Andy otkrivaju kako izgledati kao prava jutuberica

Olivia Rodrigo Instagram
Makeup ljeti ima svoja pravila. Ljetni must have je šminka koja se ne topi i ne razmazuje, no to ne znači da se treba odreći pudera. Glam ili nude, uz par beauty trikova naših joutuberica, šminka će izdržati visoke temperature.
Vidi originalni članak

Uz preplanuli ten, najčešće se nije potrebno uopće šminkati, no makeup free look ponekad ipak nije moguć.

Inspiraciju potražite kod YouTuberica SaamoPetraa i BiBi Andy. Dok Petra ljeti obožava nude look, BiBi Andy se ne odriče tuša za oči. U svojim tutorijalima dijele brojne beauty savjete, a one s kojima ćete izdržati ljetne temperature skupile smo na jedno mjesto.

Kako bi vaša šminka dulje trajala, koristite primer, kako za lice tako i za oči. On će podužiti trajanje podloge i smanjiti izlučivanje sebuma. 

Dnevni look ljeti je puno laganiji, pa teže tekuće pudere zamijenite lakšom varijantom. Posegnite za kremom u boji, dok za izlaske koristite laganije oil-free pudere. Sve završite laganim slojem pudera u prahu koji se stavlja u minimalnoj količini i to najčešće na t-zonu koja se najbrže masti.

Okupana suncem

Ljetnu preplanulost održavajte bronzerom, no ne zaboravljajte na rumenilo. 

Zdravi sjaj

Prirodan 'glow' postiže se highlighterom. Za prirodan sjaj Petra ga nanosi na kosti obrve, gornju usnicu i jagodice. 

Eyebrows on fleek

Bibi Andy obrve do savršenstva iscrtava gelom. Nanosite ga kistićem s kojim se može postići savršeni luk.

Tuš tuš bejbi

Za eyeliner potrebna je mirna ruka, ali i malo vježbe. Pomoću njega oči izgledaju zavodljivije, a trepavice punije. Tanka i precizna linija najlakše se postiže eyelinerom u olovci, a osim klasičnog crnog ljeti posegnite za narančastim, tirkiznim ili bijelim tušem.

Posjeti joomboos.24sata.hr