Uporno potpuno krivo upotrebljavate vlažne maramice!

Dreamstime
Čišćenje lica nije naročita filozofija, ali sasvim sigurno to radite na krivi način...
Vidi originalni članak

Korištenje vlažnih maramica za uklanjanje makeup-a s lica čini se puno jednostavnije nego, primjerice, iscrtavanje savršene linije tušem za oči. Ipak, mnoge djevojke svakodnevno griješe a da toga nisu ni svjesne.

Portal Seventeen je napravio popis poteza koje morate činiti i onih koje morate izbjegavati:

1. Agresivno trljanje

Ako jako pritisnete maramicu od lice ne znači da ćete postići bolji učinak i da će vaše lice biti čišće. Bilo bi idealno da pronađete "zlatnu sredinu" i ne pritišćete niti preslabo, niti prejako te maramicom radite ravne poteze prema dolje.

2. Skidanje šminke s očiju na samom kraju

Ako želite pomoći bakterijama da se udobno smjeste na vašem licu, onda nastavite primjenjivati ovu praksu. Očistite cijelo lice, a tek na kraju skidajte make up s očiju. Ako pak to ne želite, onda primijenite obrnutu logiku.

Također, postoji genijalan trik. Maramicu preklopite na četiri dijela i svaki dio koristite za jedno područje. 

3. Fokusiranje na sredinu lica

Možda se najviše pudera, rumenila i ostalih proizvoda nalazi na sredini lica, ali to ne znači da ne morate temeljito očistiti i same rubove uz kosu. Upravo taj dio najčešće zaboravljamo.

4. Preskakanje vilice i vrata

Ovaj dio također često zaboravimo očistiti a upravo se tu skupljaju nakupine bronzera i ostalih make up proizvoda pa lako postaje savršeno mjesto za razvijanje nečistoća.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Posjeti joomboos.24sata.hr